Izvršena kontrola 440 lica

Racija u 47 kafića u Banjaluci, pronađena droga

  • Извор: АТВ
  • 28.03.2022. 11:59

Policija je tokom vikenda obavila racije u 47 lokala na području Policijske uprave Banjaluka i tom prilikom je izvršena kontrola 440 lica.

"Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, u dane proteklog vikenda radeći na otkrivanju i sprečavanju krivičnih djela i prekršaja, izvšili su operativno taktička radnju raciju u 47 ugostiteljskih objekta na području koje operativno pokriva PU Banjaluka. Tom prilikom je izvršena kontrola 440 lica.

Prilikom vršenja operativno taktičke radnje racije u jednom ugostiteljskom kod lica inicijala D.S. iz Banjaluke pronađen je i oduzet 0,61 gram bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Кokain“. Lice je lišeno slobode i podvrgnuto je ispitivanju na prisustvo opojne droge, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo opojne droge kokain u organizmu. Licu je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga", navode iz PU Banjaluka i dodaju:

"U okviru pojačanih aktivnosti policijski službenici su na području opštine Laktaši, izvršili kontrolu putničkog automobila marke „Smart“ kojim je upravljalo lice inicijala M.M. iz Gradiške. Кao suvozač u navedenom vozilu nalazilo se lice inicijala S.P. Кod navedenih lica pronađeno je i oduzeto oko 3,55 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“ i oko 3,25 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Кokain“. Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ lica su lišena slobode.

Zbog zloupotrebe opojnih droga, sankcionisano je još 5 lica, kod kojih je pronađeno i oduzeto oko 11 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“, dvije mrvilice za opojnu drogu i 85 tableta Lexilium“ i „Esram“ za koje navedena lica nisu posjedovala medicinsku dokumentaciju."


Тагови:
  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина