Краљево

Радник чистоће ухапшен због мита од 1.000 КМ

  • Извор: Телеграф
  • 01.03.2024. 15:57

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одјељења за борбу против корупције УКП, у сарадњи са Посебним одјељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, ухапсили су И. М. из Краљева због сумње да је извршио кривично дјело примање мита у обављању привредне дјелатности.

Ухапшени су и Б. Л., Б. С. , Р. М. из Краљева и З. Г., држављанин БиХ због сумње да су извршили кривично дјело давање мита у обављању привредне дјелатности, док се за још једном особом трага.

Стравична саобраћајка у БиХ, голфом се забио у пумпу

Стравична саобраћајка у БиХ, голфом се забио у пумпу

Сумња се да је И. М., као запослен у ЈКП Чистоћа Краљево, крајем 2023. и почетком ове године, у више наврата тражио и примио мито у износу од око 520 евра (скоро 1.000 марака) и 30.000 динара (500 КМ), како не би званично евидентирао улазак и излазак аутомобила осталих осумњичених са паркинга ЈКП Чистоћа Краљево, која су претходно била по прекршају искључена из саобраћаја.

Б. Л., Б. С., Р. М. и З. Г. се сумњиче да су у наведеном периоду давали мито осумњиченом И. М., како би избјегли плаћање лежарине за аутомобиле које су, као "дивљи таксисти" претходно користили за неовлаштени превоз путника.

Осумњиченом И. М. је одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити спроведен надлежном тужиоцу, док су Б. Л., Б. С., Р. М. и З. Г. након хапшења спроведени на саслушање у Више јавно тужилаштво у Краљеву, преноси "Телеграф".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: