Lukavac

Radnik pronađen mrtav u fabrici cementa

 • Izvor: Radio Sarajevo
 • 17.01.2023.09:49

Radnik fabrike cementa u Lukavcu smrtno je stradao u nedjelju, 15. januara na proizvodnoj traci, a riječ je o 59-godišnjem Elhaidu Ćosiću, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Prema infomacijama portparola Admira Arnautovića iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona, nesreća se dogodila u nedjelju, 15. januara, a tijelo je pronašao njegov kolega oko 13:00 sati na proizvodnoj traci.

"Uviđaj su na mjestu događaja obavili službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Lukavac, kantonalni tužilac i inspektor zaštite na radu. Biće urađena obdukcija, a kako bi se utvrdile okolnosti nesreće biće izdata naredba za vještačenje po vještaku zaštite na radu", rekao je Admir Arnautović za portal Radiosarajevo.ba.

Uviđaj je završen, a istražiocima još uvijek nisu poznate sve okolnosti događaja. Nepoznato je i to kako je Ćosić dospio na proizvodnu traku na kojoj je pronađen. Istraga će pokazati koji je uzrok smrti.

(Radio Sarajevo)

Tagovi:
 • 20:20 Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  Svakog ponedjeljka u 20 časova i 20 minuta na programu ATV-a za vas putopisna avantura sa potpisom Banjalučanina Roberta Dacešina.

 • 21:00 Emisija: Ćirilica

  Svakog ponedjeljka u 21 čas na programu ATV-a možete da pratite emisiju „Ćirilica“ urednika i voditelja Milomira Marića.

 • 23:30 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.