Одређен им притвор

Расписана потјерница за убицама Стефана Савића!

  • 12.03.2024. 15:15

Судија за претходни поступак Вишег суда у Београду је донио је рјешење којим је према окривљенима Валсијију Гачевичу (23) и Марку Даничићу (23) одредио притвор који може трајати најдуже 30 дана, а због сумње да су извршили кривично дјело тешко убиство ММА борца Стефана Савића!

- Притвор је према окривљенима В.Г. и М.Д. одређен усљед постојања околности које указују да се крију, односно да су се дали у бјекство, јер постоје особите околности које указују да ће ометати поступак утицањем на свједоке, због постојања особитих околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дјело, као и с обзиром на то да су основано сумњиви да су извршили кривично дјело за које је прописана казна затвора преко десет година, а начин извршења и тежина посљедица кривичног дјела довели су до узнемирења јавности које може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка - наводи се у саопштењу Вишег суда у Београду и додаје:

- Истовремено, према окривљенима В.Г. и М.Д. наређено је издавање потјернице коју ће расписати ПУ за Град Београд – УКП – Одјељење за потраге.

Окривљенима В.Г. и М.Д. на терет се ставља извршење кривичног дјела Тешко убиство у саизвршилаштву, док се окривљеном В.Г. на терет ставља и извршење кривичног дјела Тешко убиство у покушају.

- Против одлуке о одређивању притвора дозвољена је жалба кривичном ванпретресном вијећу Вишег суда у Београду, у року од три дана од пријема рјешења - наводи се у саопштењу.

(Фото: МУП Србије)

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм