Modriča

Razmijenili hiljade lažnih evra - pali u akciji banjalučke i dobojske policije

  • Извор: АТВ
  • 15.07.2023. 15:09

Banjalučka policija, u saradnji s Policijskom upravom Doboj, uhapsili su državljane Srbije S.G. i M.Š. zbog sumnje da su falsifikovali novac.

"Nadležnoj policijskoj stanici, 14.07.2023. godine u 13,05 časova, radnik benzinske pumpe  u Banjaluci, prijavio je da su istog dana oko 12,20 časova na benzinsku pumpu došla dva njemu nepoznata lica sa putničkim vozilom marke hjundai koja su tražila da im razmjeni 5.000 evra u konvertibilne marke, što je isti i učinio te im je za navedeni iznos dao 9.750 KM, a naknadnom provjerom  novčanica utvrdio da se radi o falsifikovanim novčanicama u apoenima od 200 evra", saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Dodali su da je istragom utvrđeno da se radi o navedenim licima koja su locirana i uhapšena u 15,30 časova u mjestu Jakešnica, opština Modriča.


Stršljen usmrtio ženu: Kako se odbraniti od ovih opasnih insekata

Stršljen usmrtio ženu: Kako se odbraniti od ovih opasnih insekata

"Na osnovu naredbe sudije za prethodni postupak Suda BiH, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Tužilaštva BiH, izvršen je pretres putničkog vozila marke hjundai koje su navedena lica koristila i pokretnih stvari, kojom prilikom je pronađen i uz potvrdu oduzet novac u ukupnom iznosu od 9.600KM", navodi se u saopštenju.

Takođe, sporne novčanice u ukupnom iznosu od 5.000 evra, a za koje se sumnja da su falsifikovane,  uz potvrdu su oduzete.

Nakon završene kriminalističke obrade, te kompletiranja i dokumentovanja predmeta, S.G. i M.Š. će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu "Krivotvorenje novca" biti predati u nadležnost Tužilaštva BiH.

Ekskluzivan snimak privođenja osumnjičenih pogledajte na OVOM LINKU.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм