ATV

Modriča

Razmijenili hiljade lažnih evra - pali u akciji banjalučke i dobojske policije

 • Извор: АТВ
 • 15.07.2023. 15:09

Banjalučka policija, u saradnji s Policijskom upravom Doboj, uhapsili su državljane Srbije S.G. i M.Š. zbog sumnje da su falsifikovali novac.

"Nadležnoj policijskoj stanici, 14.07.2023. godine u 13,05 časova, radnik benzinske pumpe  u Banjaluci, prijavio je da su istog dana oko 12,20 časova na benzinsku pumpu došla dva njemu nepoznata lica sa putničkim vozilom marke hjundai koja su tražila da im razmjeni 5.000 evra u konvertibilne marke, što je isti i učinio te im je za navedeni iznos dao 9.750 KM, a naknadnom provjerom  novčanica utvrdio da se radi o falsifikovanim novčanicama u apoenima od 200 evra", saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Dodali su da je istragom utvrđeno da se radi o navedenim licima koja su locirana i uhapšena u 15,30 časova u mjestu Jakešnica, opština Modriča.


Stršljen usmrtio ženu: Kako se odbraniti od ovih opasnih insekata

Stršljen usmrtio ženu: Kako se odbraniti od ovih opasnih insekata

"Na osnovu naredbe sudije za prethodni postupak Suda BiH, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Tužilaštva BiH, izvršen je pretres putničkog vozila marke hjundai koje su navedena lica koristila i pokretnih stvari, kojom prilikom je pronađen i uz potvrdu oduzet novac u ukupnom iznosu od 9.600KM", navodi se u saopštenju.

Takođe, sporne novčanice u ukupnom iznosu od 5.000 evra, a za koje se sumnja da su falsifikovane,  uz potvrdu su oduzete.

Nakon završene kriminalističke obrade, te kompletiranja i dokumentovanja predmeta, S.G. i M.Š. će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu "Krivotvorenje novca" biti predati u nadležnost Tužilaštva BiH.

Ekskluzivan snimak privođenja osumnjičenih pogledajte na OVOM LINKU.

Пратите нас и путем Вибера

 • 10:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:55 Серија: Величанствени вијек: Косем (12+)

  Тридесет седам година од смрти Сулејмана Величанственог започиње запањујућа прича о владарици Османског Царства Махпеyкер Кöсем Султан.

 • 11:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 11:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 12:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 12:15 Емисија: Аграр (Р)

  Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.