ATV

Skandal u osnovnoj školi

Razvratni razrednik koji je nudio seks učenici pokušao da se ubije

  • 17.03.2019. 16:50

Razvratni razrednik Mensud Hodžić(62), koji se sumnjiči da je nudio seks svojoj 14-godišnjoj učenici devetog razreda Osnovne škole “Musa Ćazim Ćatić”, Područna škola u Blatuši, pokušao je prekjuče oduzeti sebi život, saznaje “Dnevni avaz”. 

Na Odjelu urgentnog bloka zeničke bolnice hospitaliziran je prekjuče oko 15.30 sati.

Ispran želudac 

"Popio je dosta tableta, odnosno predozirao se njima. Radi se o pokušaju trovanja. Na Urgentnom bloku ispran mu je želudac, a potom je pacijent proslijeđen na Interni odjel. Kasnije je zatražio da bude otpušten i ide kući. Šta je odlučeno, ne znam", kaže nam naš izvor.

Razrednik je, navodno, koristeći različite brojeve, slao SMS poruke eksplicitnog sadržaja svojoj učenici. Kada je odbila perverzne radnje na koje ju je pozivao razrednik, sve je ispričala roditeljima i slučaj prijavila direktoru. Uslijedio je pakao.

Prijetnje smrću, uhođenja, prosipanje crvene farbe ispred vrata stana, samo su dio horora koji porodica i djevojčica proživljavaju. Posebno je šokantno što se u prijetnje i uznemiravanje SMS porukama, navodno, uključio i razrednikov sin.

Tri prijave 

"Ubijedio sam ti babu da to nisam ja, da vidimo šta ćeš sad? Imaš 30 minuta da kažeš nastavnici da si lagala, da središ situaciju, ako ne kažeš, čuti ćeš šta će ti se desiti preko poziva" - samo su neke od SMS poruka koje su, navodno, slali Hodžić i njegov sin.

Protekle godine u obrazovnim institucijama na području ZDK zabilježene su tri prijave navodne pedofilije, potvrđeno nam je iz ministarstva. Dvije prijave tiču se profesora psihologije u Medicinskoj školi i posljednja u školi“Musa Ćazim Ćatić”.

„Savjeti“ učenicima

Alarmantno je i to što su pojedini nastavnici škole „Musa Ćazim Ćatić“, kako tvrde učenici, savjetovali učenicima da ne čitaju medije koji prate ovaj slučaj i ne govore o ovoj temi.

Zanimljivo, niko od njih nije odjeljenske zajednice posvetio problemu pedofilije, koja, očigledno je, cvjeta u obrazovanim institucijama u ZDK

Majka: I meni je slao poruke

Porodica djevojčice, koja je inače odlična učenica s primjerenim vladanjem, dane provodi u četiri zida. Šokantan je podatak da se Hodžić, tvrdi majka djevojčice, i prema njoj ponašao neprimjereno, zbog čega je prestala ići kćerki na informacije, pa je slala supruga.

"Slao mi je i poruke. Međutim, sve sam prešutjela da izbjegnem problem u kući. Samo sam prestala ići na informacije", priča nam majka djevojčice. 

Тагови: