Održan sastanak

Roditelji OŠ "Grbavica 1" traže rješenje škole: U suprotnom prijete bojkotom

  • Извор: Аваз
  • 19.12.2022. 20:00

Vijeće roditelja Osnovne škole "Grbavica 1" održalo je sastanak u prostorijama škole vezano za povratak osuđenog pedofila Samira Alihodžića na posao nastavnika fizičkog vaspitanja.

Okupljenim novinarima su se nakon sastanka obratili Dalibor Tanić, predsjednik Vijeća roditelja OŠ "Grbavica 1", te predsjednica Vijeća roditelja Kantona Sarajevo Dijana Ćirić-Parla.

U međuvremenu, dok se održavao sasstanak stigla je informacija da je nastavnik pedofil Samir Alihodžić dao otkaz. Kako je za portal "Avaza" izjavio njegov punomoćnik Alen Nakić, Alihodžić je elektronskim putem obavijestio osoblje u školi da se neće vratiti u nastavni proces i da daje otkaz. 

Tanić i Ćirić-Parla su poručili da im Alihodžićev otkaz ne znači ništa dok škola ne donese konačno rješenje. Na sastanku je uprava škole, a Tanić je naveo kako je u školi cijeli dan bila i inspekcija.

- Ova stvar je narušila naše povjerenje prema školi zato što se “pokušavalo” riješiti ovo pitanje - istakao je Tanić.

- Mi samo podržati što vam je rekao predsjednik Vijeća. Ono što je jedan od osnovnih zaključaka sa kojima se i došlo na ovu sjednicu jeste da ovaj čovjek mora dobiti otkaz o ugovornom radu i ovdje je bespredmetno bilo šta pričati, jasno je utvrđeno, presuda postoji, pravosnažno znači čovjek nije više mogao biti dijelom kolektiva ove škole.

U tom slučaju jeste da se donese rješenje koliko večeras, koliko sutra, oni su dali rok od 24 sata, u suprotnom vijeće roditelje će IZVŠITI bojkot dolaska djece, dok čovjek ne dobije otkaz. Mi smo vrlo spremni da podržimo taj bojkot.

Da dođemo i svi stojimo ispred škole i da konačno nadležni i vlast shvati da se ovakvi propusti u pravnom sistemu ne smiju dešavati, a naročito kada je riječ o maloljetnoj djeci - rekla je predsjednica Vijeća roditelja Kantona Sarajevo Dijana Ćirić-Parla.

Тагови:
  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.