Nova saznanja

Materijalni dokazi razbili Šakićev lažni alibi

  • 28.07.2020. 15:24

Kako ATV saznaje policija Republike Srpske došla je do neoborivih dokaza koji govore o kretanju Siniše Šakića u vrijeme ubistva Slaviše Ćuluma.

Kako saznajemo Šakić je 10 dana prije ubistva svoju porodicu izmjestio van granica Republike Srpske. Iako je tvrdio da u vrijeme ubistva nije bio na teritoriji Republike Srpske došlo se do saznanja da ipak jeste, i da je dan nakon ubistva Slaviše Ćuluma prebačen preko Save kod svojih jataka u Hrvatsku na područje opštine Sisak.

Portparol MUP-a Mirna Miljanović rekla je danas novinarima u Banjaluci da su hapšenje izvršili policijski službenici Specijalne antiterorističke jedinice i Uprave za organizovani i teški kriminalitet.

Ona je navela da su pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, a pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, prikupili neoborive materijalne dokaze da je osumnjičeni S.Š. direktan izvršilac pomenutog krivičnog djela.

"Time mu je u potpunosti razbijen lažni alibi da je u vrijeme izvršenja krivičnog djela boravio u Hrvatskoj", navela je Miljanovićeva.

U toku su pretresi na više lokacija na području Banjaluke, a lice je sprovedeno u prostorije Uprave na dalju kriminalističku obradu.

"U zakonskom roku od 24 časa, lice će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu "Teško ubistvo" biti sprovedeno u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala radi daljeg postupanja. Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske pod nadzorom Republičkog tužilaštva nastavlja dalje rad po ovom predmetu", saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Тагови: