Potraga za višestrukim ubicom

Sarajevskim policajcima u ispomoć stiže 130 kolega

  • 11.02.2019. 09:30

U Kanton Sarajevo danas dolazi 130 policajaca iz drugih kantona kao ispomoć u potrazi za odbjeglim višestrukim ubicom Edinom Gačićem (42).

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica poručio je da će učiniti sve da ubica bude pronađen, a kako bi se bezbjednost pojačala danas stiže dodatnih 130 policajaca, prenose federalni mediji. 

Komesar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo Mevludin Halilović rekao je da se provjeravaju sve dojave građana u vezi sa Gačićem, zbog sumnje da je u subotu veče ubio i pripadnika Federalne uprave policije Mahira Begića na lokalitetu Suhodol u blizini Tarčina, te da je već zaprimljeno nekoliko stotina poziva zabrinutih građana. 

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo raspisala je i operativnu potragu za Gačićem, u kojoj se navodi da je naoružan i opasan. 

Gačić je prošle sedmice na području opštine Konjic ubio Sauda Sultanića, nakon čega se dao u bjekstvo. 

Edin Gačić bio je pripadnik zloglasnog odreda "El mudžahedin", a prije ovog počinio je još dva ubistva. On je 1998. godine ubio saborca Ismeta Gunića, a 2002. godine život je oduzeo svojoj majci. 

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:50 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.