Оптужница

Сарајлије оптужене за разбојништво и уцјену над тројицом хомосексуалаца

Кантонално тужилаштво у Сарајеву подигло је оптужницу против Ирфана Мулалића и Исхака Билала због разбојништва и уцјена на штету тројице хомосексуалних мушкараца које су оштетили за 800 КМ.

Како је саопштило тужилаштво Мулалић се терети да је од средине октобра 2023. године до хапшења, преко друштвених мрежа и апликације за упознавање геј и бисексуалних мушкараца, ступио у контакт са тројицом хомосексуалаца.

”Након што је с њима договорио сусрет у различитим становима на подручју Сарајева, одмах по доласку би им пријетио због њихове сексуалне оријентације те уз ударце, пријетњу пиштољем, псовке и увреде тражио новац. Од оштећених је узимао пин кодове кредитних картица са којих је подизао новац”, саопштило је КТ Сарајево.

Додају да је у једном од тих случајева учествовао и оптужени Исхак Билал. ”Оптуженом Ирфану Мулалићу на терет се ставља и да је уцјењивао једног од оштећених да ће његовој родбини рећи за његову сексуалну орјентацију, уколико му не да новац. Такође се и представљао као полицајац те показивао значку са натписом `special police`”, саопштило је КТ Сарајево.

Додају да су оптужени на тај начин стекли незакониту корист од око 800 КМ. Оптужницу је потврио Општински суд у Сарајеву, а тужилаштво је тражило да се оптуженима продужи мјера притвора.

”У оптужници је за главни претрес предложено саслушање 12 свједока, једног вјештака и извођење више од 120 материјалних доказа”, наводе у Тужилаштву.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.