Osnovni sud u Bijeljini

Sedam navijača osuđeno na po godinu i tri mjeseca zatvora zbog smrti mladića u Dvorovima

 • Izvor: ATV
 • 24.01.2023.16:41

Sedam navijača Partizana osuđeno je na po jednu godinu i tri mjeseca zatvora jer su učestvovali u tuči u mjestu Dvorovi kod Bijeljine 2018. godine a u kojoj je poginuo mladić Aleksandar Pantić iz Bijeljine.

Osnovni sud u Bijeljini osudio je navijače čiji su inicijali  K.B., K.S., P.S., L.D., G.S., J.A. i J.M. Tuča se dogodila 15. septembra 2018. godine na parkingu ispred hotela “Sveti Stefan”.

U presudi se navodi da su se navijači FK Partizan i FK Crvena zvezda dogovorili da se fizički obračunaju zbog uništenog grafita navijača  Crvene zvezde koji je bio u krugu Gimnazije „Filip Višnjić”, a kojeg su uništili “grobari”.

 “Po prethodnom dogovoru K.B., K.S., P.S., L.D., G.S., J.A. i J.M., zajedno sa P.A., te ponijevši sa sobom teleskopske palice, kamenje i prazne staklene flašice od soka, kao i motke, držalice, letve i slično, došli na parking prostor ispred hotela, gdje su već raspoređeni u grupama bili u jednoj grupi u kojoj su bili M.Z., P.B., M.M., M.G., O.J., R.R. i drugi sa ponijetim predmetima u rukama stajali na vidnom mjestu na parking, a ostali se sakrili u nezavršeni dio hotela, tako da nisu bili vidljivi, čekali dolazak navijača „Partizana“, te kada su navijači „Partizana“ došli krenuli jedni ka drugima, počeli se međusobno udarati, kojom prilikom je oštećeni A.P. zadobio brojne povrede”, navodi se u presudi.

Nesretni mladić je preminuo na putu za Klinički centar Srbije u Beogradu.

Utvrđeni iznos troškova krivičnog postupka iznosi ukupno 26.344,86 KM, dužni su platiti optuženi K.B., K.S., P.S., L.D., G.S., J.A. i J.M., i to po 878,16 KM u roku od 15 dana. Svi ooptuženi se obavezuju da plate i sudski paušal u iznosu od po 200 KM, a sve u roku od 15 dana od dana pravosnažnosti ove presude pod prijetnjom izvršenja.

Žalba na ovu presudu može se podnijeti  Okružnom sudu u Bijeljini u roku 15 dana, od dana prijema presude, naveli su iz bijeljinskog Osnovnog suda.

 • 07:00 Serija: Kolo sreće (R)

  Ne propustite priču o domaćici iz malog mjesta kojoj se život potpuno mijenja kada dobije sedmicu na lotou.

 • 08:00 Serija: Prevrtljivo srce (R)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 08:50 Centar dana (R)

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 10:15 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 10:30 Kuhinjica na otvorenom

  Uživajte u kulinarskim minutima na našem programu. Kuhajte sa ATV-om!

 • 10:55 Teletrgovina

  Teletrgovina