Osnovni sud u Bijeljini

Sedam navijača osuđeno na po godinu i tri mjeseca zatvora zbog smrti mladića u Dvorovima

  • Извор: АТВ
  • 24.01.2023. 16:41

Sedam navijača Partizana osuđeno je na po jednu godinu i tri mjeseca zatvora jer su učestvovali u tuči u mjestu Dvorovi kod Bijeljine 2018. godine a u kojoj je poginuo mladić Aleksandar Pantić iz Bijeljine.

Osnovni sud u Bijeljini osudio je navijače čiji su inicijali  K.B., K.S., P.S., L.D., G.S., J.A. i J.M. Tuča se dogodila 15. septembra 2018. godine na parkingu ispred hotela “Sveti Stefan”.

U presudi se navodi da su se navijači FK Partizan i FK Crvena zvezda dogovorili da se fizički obračunaju zbog uništenog grafita navijača  Crvene zvezde koji je bio u krugu Gimnazije „Filip Višnjić”, a kojeg su uništili “grobari”.

 “Po prethodnom dogovoru K.B., K.S., P.S., L.D., G.S., J.A. i J.M., zajedno sa P.A., te ponijevši sa sobom teleskopske palice, kamenje i prazne staklene flašice od soka, kao i motke, držalice, letve i slično, došli na parking prostor ispred hotela, gdje su već raspoređeni u grupama bili u jednoj grupi u kojoj su bili M.Z., P.B., M.M., M.G., O.J., R.R. i drugi sa ponijetim predmetima u rukama stajali na vidnom mjestu na parking, a ostali se sakrili u nezavršeni dio hotela, tako da nisu bili vidljivi, čekali dolazak navijača „Partizana“, te kada su navijači „Partizana“ došli krenuli jedni ka drugima, počeli se međusobno udarati, kojom prilikom je oštećeni A.P. zadobio brojne povrede”, navodi se u presudi.

Nesretni mladić je preminuo na putu za Klinički centar Srbije u Beogradu.

Utvrđeni iznos troškova krivičnog postupka iznosi ukupno 26.344,86 KM, dužni su platiti optuženi K.B., K.S., P.S., L.D., G.S., J.A. i J.M., i to po 878,16 KM u roku od 15 dana. Svi ooptuženi se obavezuju da plate i sudski paušal u iznosu od po 200 KM, a sve u roku od 15 dana od dana pravosnažnosti ove presude pod prijetnjom izvršenja.

Žalba na ovu presudu može se podnijeti  Okružnom sudu u Bijeljini u roku 15 dana, od dana prijema presude, naveli su iz bijeljinskog Osnovnog suda.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.