Саобраћајна несрећа

Седам особа из аутобуса који је слетио код Цетиња животно угрожено

  • Извор: Блиц
  • 20.09.2023. 07:28

Јуче око 12:10 на магистралном путу Цетиње – Будва, у мјесту Обзовица, догодила се саобраћајна несрећа - излијетање возила са коловоза, у којој је учествовао возач Н. С. (36) из Никшића који је управљао аутобусом марке "мерцедес" никшићких регистарских ознака, власништво "Паповић превоз".

У овој саобраћајној несрећи смртно су страдали мушка особа код које је прегледом у џепу пронађен пасош на име А. Н. Д. (66) из Велике Британије, као и А. Б. (19) из Подгорице.

Путници са тешким тјелесним повредама

Тешке тјелесне повреде задобили су Л. Б. (29) из Украјине, С. К. (20) из Подгорице, Н. О. (25) из Тивта и Л. Д. К. (72) и они су смјештени на ортопедском одјељењу, док је Н. Ф. (72) из Будве задржана на грудној хирургији.

А. С. (33) из Украјине је задобио тешке тјелесне повреде и он је смјештен на интензивном одјељењу, док је Ј. Т. К. (64) из Велике Британије, која је задобила тешке тјелесне повреде, смјештена на коронарном одјељењу у Клиничком центру Црне Горе.

Возач Н. С. задобио је повреде о чијој се тежини дежурни љекар још увијек није изјаснио, већ је ова особа задржана на неурохируршком одјељењу Клиничког центра ради додатних провјера, саопштила је Управа полиције Црне Горе.

Лаке тјелесне повреде задобило 17 путника

Лаке тјелесне повреде задобили су А. Ч. (22) из Будве, Т. Р. (22) из Србије, В. Б. (48) из Русије, Д. Ј. Т. (19) из Пољске, Ј. Л. (19) из Пољске, И. Ф. (40) из Будве, С. К. (42) из Босне и Херцеговине, М. Ј. (68) из Украјине, Y. О. (22) из Украјине, А. М. (19) са Цетиња, К. Т. (38) из Јапана, М. Л. (25) из Енглеске, Е. Л. К. (73) из Шведске, Г. Т. (65) из Шведске, Н. М. (42) из Подгорице и С. В. (24) из Никшића.

Три путника нису задобила повреде.

До саобраћајне несреће је највјероватније дошло на тај начин што је возач, крећући се поменутим аутобусом из правца Цетиња у правцу Будве, те доласком на критично мјесто, из за сада непознатих разлога, изгубио контролу над аутобусом и пробијајући заштитну ограду, слетио у провалију дубине око 20 метара.

На лице мјеста изашла је дежурна тужитељка у Основном државном тужилаштву у Цетињу која је са вјештаком саобраћајне струке и службеницима Одјељења безбједности Цетиње извршила увиђај, након чега је наложила да се од возача узме крв и урин на анализу на присуство алкохола и психоактивних супстанци, те да се аутобус дислоцира ради потребних вјештачења.

Увиђају су присуствовали и представници “Црна Гора пут” секција Цетиње, пише Блиц.

По налогу тужитељке возач Н. С. је ухапшен због сумње да је извршио кривично дјело тешко дјело против безбједности саобраћаја и он се обезбјеђује од стране полицијских службеника у Клиничком центру Црне Горе, те ће у законском року бити приведен на даљу надлежност поступајућој тужитељки.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина