Пресуда

Шест мјесеци затвора за блудне радње над 9-годишњакињом, тужилаштво најавило жалбу

  • 29.03.2024. 13:33

Основни суд у Брчком неправоснажно је осудио М.М. (61) на шест мјесеци затвора због блудних радњи почињених на штету деветогодишње дјевојчице.

Он је оглашен кривим да је у јулу 2019. године, потпуно свјестан узраста жртве, у намјери да задовољи своју сексуалну похоту, од дјевојчице тражио да га додирује по интимним дијеловима тијела и руком је додирнуо по лијевој надбутини.

”С обзиром на развојни период дјетинства, код жртве је поступак оптуженог изазвао осјећаје страха, узнемирености и угрожености, који су се манифестовали и у облику пострауматских стресних реакција”, наводило се у оптужници.

Из Тужилаштва Брчко дистрикта наводе да су овај случају открили у сарадњи са брчанском полицијом, те су одмах привели осумњичени и убрзо подигло оптужницу за блудне радње.

Додају да је Основни суд дистрикта Брчко одржао главни претрес током којег је Тужилаштво у цијелости доказало оптужбе и кривицу оптуженог. Суд је затим донио неправоснажну осуђујућу пресуду изрекавши му казну затвора од шест мјесеци.

”Цијенећи да се казном затвора у тој висини не могу остварити циљеви специјалне и генералне превенције кривичних санкција, Тужилаштво ће ову судску одлуку побијати жалбом, коју може изјавити и оптужени. Имајући у виду степен друштвене опасности оваквих кривичних дјела на штету дјеце, Тужилаштво у оквиру својих надлежности настоји допринијети оштријој казненој политици и строгом кажњавању њихових починилаца”, саопштило је Тужилаштво Брчко дистрикта.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм