Ужас у Србији

Силовао малољетницу (16), д‌јечак (13) му помагао да је савлада

 • Извор: Агенције
 • 19.03.2024. 16:25

Више јавно тужилаштво у Панчеву је данас Вишем суду подигло оптужницу против окривљеног Д. Р. (40) са пребивалиштем у Књажевцу, због постојања оправдане сумње да је у кући у којој непријављено борави, употребом силе принудио малољетницу (16) на чин изједначен са обљубом, док му је његов братанац (13) из Панчева, помогао у савладавању отпора малољетне оштећене.

Инцидент се догодио у току ноћи између 23. и 24. октобра 2023. године у Панчеву, у насељу Топола.

Окривљеном се ставља на терет да је извршио кривично д‌јело силовање за које је прописана казна затвора у трајању од пет до петнаест година.

Више јавно тужилаштво у Панчеву је у оптужници предложило да Виши суд у Панчеву продужи притвор против окривљеног због постојања особитих околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело, да окривљеног казни по закону, изрекне му мјеру безбједности обавезно лијечење алкохоличара као и да га обавеже на плаћање трошкова кривичног поступка.

Д‌јечак у вријеме догађаја није навршио 14 година, због чега према њему не могу да се изрекну кривичне санкције због кривичних д‌јела, те је Више јавно тужилаштво у Панчеву о понашању д‌јетета обавијестило Центар за социјални рад "Солидарност" у Панчеву како би та установа предузела мјере из своје надлежности.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 14:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 14:15 Филм

  'Филм

 • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

  Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

  ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

 • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

  ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.