СИПА

Симбад из Велике Кладуше пријетио терористичким нападом

 • Извор: Српскаинфо
 • 15.04.2024. 13:35

У акцији Агенције за истраге и заштиту (СИПА) БиХ ухапшен је Симбад Бајректаревић (37) из Велике Кладуше због тероризма.

Симбад Бајректаревић је уочи Бајрама на друштвеној мрежи пријетио терористички нападом на становништво, називајући их невјерницима и многобошцима, саопштило је Тужилаштво БиХ.

"Осумњичени је неколико дана прије обиљежавања вјерског празника Бајрама, 7. априла ове године на друштвеној мрежи поставио јавну поруку, којом пријети широј популацији становништва, називајући их 'невјерницима', 'многобошцима' и слично, почињењем терористичког напада на животе особа, која је објављена уз његову фотографију у маскирним хлачама и са аутоматским оружјем, ножем и црном заставом са арапским словима и на тај начин постала доступна корисницима интернета и друштвених мрежа", наводи се у саопштењу.

Осумњичени је након објаве, идентификован, лоциран и ухапшен, а од њега су одузети предмети и средства, која ће бити кориштена као доказ у поступку.

Осумњичени је под истрагом због кривичног дјела тероризма.

Након саслушања, Тужилаштво БиХ затражило је одређивање притвора против Симбада због опасности од утицаја на свједоке, ометање истраге и понављања кривичног дјела, преноси "Српска инфо".

"На рочишту поводом приједлога за притвор, поступајући тужитељ је детаљно образложио притворске разлоге, након чега је Суд БиХ осумњиченом одредио притвор", навели су из Тужилаштва БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 20:10 Емисија: Прича се

  '''Политичка, дебатна, емисија ‘Прича се…’ доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

 • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

  ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 22:05 Серија: Ко те шиша (12+)

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 22:35 Вечерње вијести

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 22:50 Серија: Ел Чапо (16+)

  ''''Телевизијска серија о једном од најпознатијих нарко босова - Јоакину "Ел Чапу" Гузману.

 • 23:30 Ноћни програм

  Ноћни програм