Objavljeni na portalu BN televizije

SIPA nije obaviještena o prijetnjama Dodiku, Tužilaštvo bez odgovora

 • 20.12.2019.12:30

Agencija za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH nije upoznata o prijetećim komentarima srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku objavljenim na portalu BN televizije na vijest pod naslovom "Pucnjava ispred hotela gdje se nalazio Dodik", rečeno je Srni u ovoj agenciji.

"Sipa nije obaviještena o objavljenom članku na portalu BN televizije, pod nazivom 'Pucnjava ispred hotela gdje se nalazio Dodik', i komentarima sa prijetećim sadržajima koji su upućeni članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku od NN lica", navodi se u odgovoru Srni na pitanje da li je ova agencija upoznata o prijetećim komentarima objavljenim 11. decembra u 8.40 časova na portalu BN televizije, ispod vijesti "Pucnjava ispred hotela gdje se nalazio Dodik".

Kada je riječ o komentaru autora pod pseudonomom "Romanija", objavljenom na portalu BN televizije 23. jula u 20.31 čas, gdje su takođe Dodiku upućene prijetnje smrću, iz Sipe navode da je ova agencija o tome obavijestila Tužilaštvo BiH i da se za detaljne informacije treba obratiti toj instituciji.

Srna iz Tužilaštva BiH nije dobila odgovor da li je ova institucija upoznata o prijetećim komentarima objavljenim 11. decembra na portalu BN televizije.

U vezi sa komentarom autora pod pseudonomom "Romanija", objavljenom na portalu BN televizije 23. jula, iz Tužilaštva BiH Srni je 21. avgusta i 6. septembra dostavljen odgovor da je "u toku rad na predmetu o prijetnjama smrću srpskom članu Predsjedništva Miloradu Dodiku".

Na kasnije upite Srna iz Tužilaštva BiH nije dobila odgovor.

 • 08:50 Centar dana (R)

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 10:15 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 10:30 Vojvođanska kuhinjica

  Uživajte u kulinarskim minutima na našem programu. Kuhajte sa ATV-om!

 • 10:55 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 11:10 Serija: Kolo sreće

  Ne propustite priču o domaćici iz malog mjesta kojoj se život potpuno mijenja kada dobije sedmicu na lotou.

 • 11:40 Teletrgovina

  Teletrgovina