ATV

Акција

СИПА у прихватном центру Липа

 • Извор: Аваз
 • 05.12.2023. 10:19

Службеници СИПА извршили су рацију у прихватном центру Липа у Бихаћу у циљу проналаска лица која ту нелегално бораве.

"Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту у склопу оперативне акције „ISTOK SWOT“, на подручју ширег локалитета Привременог прихватног центра Липа у Бихаћу (у даљем тексту: Центар) данас проводе оперативно тактичку радњу „рација“ ширег локалитета Центра, којом је извршено привремено ограничење слободе кретања унутар Центра, те преглед лица, ствари и просторија у циљу проналаска лица која ту нелегално бораве као и проналаска нелегалног наоружања, наркотика, и других предмета који потичу из кривичних д‌јела или могу послужити за угрожавање сигурности корисника и упосленика Центра, те идентификација организатора кривичних д‌јела „Организовање групе или удружења за извршење кривичног д‌јела кријумчарење миграната“, из члана 189а. КЗ БиХ и кривичним д‌јелом „Кријумчарење људи“, из члана 189. КЗ БиХ, као и других кривичних д‌јела", саопштено је из ове агенције.

Рација се проводи у сарадњи са полицијским службеницима Граничне полиције Босне и Херцеговине, Дирекције за координацију полицијских тијела Босне и Херцеговине, Министарства унутрашњих послова Унско - санског кантона, те Службом за послове са странцима Босне и Херцеговине и Обавјештајно сигурносном агенцијом Босне и Херцеговине, под надзором Тужилаштва Босне и Херцеговине и Тужилаштва Унско санског – кантона.

Више информација биће познато по окончању активности.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

  Серија: Љубавни залогаји (12+)

 • 20:30 Филм: Тајна Николе Тесле (12+)

  Филм: Тајна Николе Тесле (12+)

 • 22:00 Серија: Немирни (12+)

  Немирни је србијанска телевизијска серија из 2023. године, темељи се према роману Марка Поповића, Један погрешан корак, а режирао ју је Дарко Николић.

 • 23:00 Серија: Мочвара (16+) (Р)

  Серија: Мочвара (16+) (Р)