Акција

СИПА у прихватном центру Липа

  • Извор: Аваз
  • 05.12.2023. 10:19

Службеници СИПА извршили су рацију у прихватном центру Липа у Бихаћу у циљу проналаска лица која ту нелегално бораве.

"Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту у склопу оперативне акције „ISTOK SWOT“, на подручју ширег локалитета Привременог прихватног центра Липа у Бихаћу (у даљем тексту: Центар) данас проводе оперативно тактичку радњу „рација“ ширег локалитета Центра, којом је извршено привремено ограничење слободе кретања унутар Центра, те преглед лица, ствари и просторија у циљу проналаска лица која ту нелегално бораве као и проналаска нелегалног наоружања, наркотика, и других предмета који потичу из кривичних д‌јела или могу послужити за угрожавање сигурности корисника и упосленика Центра, те идентификација организатора кривичних д‌јела „Организовање групе или удружења за извршење кривичног д‌јела кријумчарење миграната“, из члана 189а. КЗ БиХ и кривичним д‌јелом „Кријумчарење људи“, из члана 189. КЗ БиХ, као и других кривичних д‌јела", саопштено је из ове агенције.

Рација се проводи у сарадњи са полицијским службеницима Граничне полиције Босне и Херцеговине, Дирекције за координацију полицијских тијела Босне и Херцеговине, Министарства унутрашњих послова Унско - санског кантона, те Службом за послове са странцима Босне и Херцеговине и Обавјештајно сигурносном агенцијом Босне и Херцеговине, под надзором Тужилаштва Босне и Херцеговине и Тужилаштва Унско санског – кантона.

Више информација биће познато по окончању активности.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.