ATV

Ивица Мишковић

Скандалозно: Одбјегли педофил пред камерама хрватског медија оправдава бијег, тврди да није крив

  • Извор: АТВ
  • 24.11.2023. 10:47

Осуђени педофил Ивица Мишковић (65), након што је побјегао из зграде Основног суда у Бањалуци, гостовао је, ни мање ни више, на хрватском порталу.

Дневник.хр је објавио видео интервју са Мишковићем, којег хрватска полиција неће изручити БиХ јер, како су навели, ''није било основа за његово даље задржавање, односно хапшење с обзиром да је особа и хрватски држављанин.''

Умјесто са лисицама на рукама, педофила снимају и траже његова објашњења, иако је он према судским институцијама већ крив.

Он је у бањалучком суду осуђен на четири године затвора због полне злоупотребе дјетета, а сада се бранио пред камерама хрватског медија и оправдавао свој бијег из Бањалуке, односно БиХ.

„Па како нећу побјећи, четири године осуђен на правди Бога. Нисам крив. Невин да лежим? Мени је лакше то са слободе рјешавати. Шта је требам трпити неког тамо“, рекао је Мишковић за Дневник.хр.

На питање водитељке Мишковић је и појаснио како је побјегао рекавши да је изашао кроз прозор а у Хрватску је ушао на бициклу.

„Нисам ја побјегао безвезе, ја за бијег нећу моћи одговарати.Идемо даље да докажемо да сам ја невин и да сам побјегао са разлогом“, рекао је он.

Он је убијеђен да га Хрватска неће испоручити БиХ.

Корисници у коментарима на друштвеним мрежама кажу да треба укинути двојно држављанство и Мишковића вратити у БиХ.  

„Под хитно укинути двојна држављанства, једину корист од њих имају криминалци, педофили, сексуални преступници и политичари ухљеби“, један је од коментара.

„Супер, сад је дошао у другу државу да ради исто“, пише други коментатор.

Грађани су огорчени и због тога што медији, како кажу, рекламирају педофила.

„И ви га још рекламирате, треба га кастрирати и онда међу затворске бисере, а и све такве попут њега, а тек оне који силују властиту дјецу“, пише међу коментарима.

„Чекај мало, буде им педофил бјегунац у редакцији и они не позову полицију..Па ко је овдје луд...Очито је наша граница пробојна као швајцарски сир када нам овакви долазе без већих проблема у Хрватску..“, навео је један грађанин на друштвеним мрежама.

Интервју са Мишковићем је објављен на ОВОМ ЛИНКУ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:50 Серија: Немирни (16+)

    Немирни' је ТВ серија из 2023. године у режији Дарка Николића, настала према роману Марка Поповића 'Један погрешан корак', а сценарио потписује Даница Николић Николић.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм