Niš

Slao fotografije 30 godina mlađem muškarcu, zbog ucjene mu dao 10.000 evra

  • 28.09.2019. 16:47

Niška policija uhapsila je M. I. (23) iz okoline Vršca zbog sumnje da je u zadnjih godinu dana od pedesetdvogodišnjeg muškarca iz Niša iznudio novac u ukupnom iznosu od oko 10.000 evra pod prijetnjom da će njegove kompromitujuće fotografije proslijediti njegovoj porodici.

"On je, kako se sumnja, od oštećenog zahtijevao da mu novac uplaćuje preko PostNeta, a policijski službenici su ga uhasili neposredno nakon što je podigao novac u vršačkoj pošti", saopštila je policija.

M. I. se sumnjiči za krivično djelo ucjene.

"Njih dvojica su se upoznali preko Fejsbuka i tako počeli da komuniciraju preko ove društvene mreže. Nišlija je vremenom M. I. slao svoje obnažene fotografije, računajući da i on ima iste seksualne sklonosti. Međutim, poslije nekog vremena, M. I. je počeo da ga ucjenjuje i da mu traži novac, preteći mu da će njegove obnažene slike pokazati njegovim prijateljima, a kasnije da i njegovoj porodici. Nišlija je plaćao koliko je imao ali je ostao bez novca. Kako su se ucjene nastavile, nije imao više gdje nego da slučaj prijavi policiji", kaže izvor Blica.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.