Niš

Slovenac kidnapovan zbog droge, pretučen pa uhapšen

  • Izvor: Agencije
  • 04.12.2022.15:42

Slovenački državljanin D.G. koji je u Srbiji namjeravao da diluje drogu najprije je kidnapovan od strane dvojice Doljevčanina koji su htjeli da mu oduzmu narkotike.

On je zatim pretučen a na kraju uhapšen jer je policija saznala šta je bio razlog njegove otmice.

Kako je saopštila niška Policijska uprava M.I. (37) i D.M. (40), obojica iz okoline Doljevca otišli su u petak do kuće jednog četrdesetšestogodišnjaka gdje je boravio Slovenac i na silu ga odveli sa sobom zahtijevajući da im kaže gdje krije narkotike.

"Zatim su ga izveli iz automobila i kako se sumnja, fizički ga napali ali on je uspio da pobjegne do naplatne rampe na auto-putu i pozvao policiju. Njih dvojica su se tada vratili do kuće u kojoj je boravio Slovenac i pozvali četrdesetšestogodišnjaka koji mu je pružio gostoprimstvo da pođe sa njima da ga pronađu. Zatim su ga izveli iz automobila i takođe tukli ali je i on uspio da im umakne i skloni se u jednu benzinsku pumpu", navela je policija.

Kako je još saopštila niška Policijska uprava, prilikom pretresa prostorija koje je koristio slovenački državljanin nađeno je 2,3 kilograma marihuana i 1,6 kilograma amfetamina.

U stanu M.I. i D.M. otkrivena je manja količina marihuane, tri digitalne vagice sa tragovima opojne droge kao i novac za koji se sumnja da je stečen prodajom narkotika.

Protiv Slovenca niška policija je po nalogu Višeg javnog tužilaštva podnijela krivičnu prijavu zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

Dvojica Doljevčana koja su ga kidnapovala, odgovaraće osim za neovlašćeno držanje droge i za protivpravno lišenje slobode i iznudu.

Sva trojica će nakon isteka zadržavanja od 48 sati biti privedeni nadležnim tužilaštvima na saslušanje, pišu mediji.