Несавјесно лијечење

Случај ”Џена Гаџун” пред судом: Љекари се изјашњавају о кривици

У Кантоналном суду у Сарајеву данас ће бити одржано рочиште за изјашњење о кривици љекарима оптуженим за несавјесном лијечење које је довело до смрти двогодишње дјевојчице Џене Гаџун из Какња.

У овом предмету оптужени су доктор Суад Рожајац, те двије докторице Јасмина Халимић и Нина Јовановић, а оптужница је потврђена у јулу. Рожајац се терети се за тешка кривична дјела против здравља људи, у вези са кривичним дјелом несавјесно лијечење. Нина Јовановић и Јасмина Халимић се осумњичени за злоупотребу положаја.

Џена Гаџун је у новембру 2021. године оперисана је у приватној клиници “Бејтовић” у Сарајеву, чији се власник није нашао у оптужници. Током рутинске операције дошло је до компликација па је пребачена у Клинички центар Универзитета у Сарајеву гдје је преминула 14. новембра 2021. године.

Операцију је изводила докторица Нина Јовановић, за коју је утврђено да није посједовала привремену лиценцу за допунски рад.

Родитељи Мурис и Амила Гаџун раније су испричали да је дјевојчица рођена са спуштеним капком, те да је годину прије трагедије оперисана у Кантоналној болници у Зеници. Тада јој је у чело уграђена пластика, коју тијело није прихватило, па је дошло до инфекције.

Љекари су им рекли да се пластика мора уклонити. Како у зеничкој болници наводно није било слободних термина, одлучили су се за операцију у приватној клиници. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.