Ubila sestru i njeno tijelo krila u zamrzivaču

Smiljana Srnec osuđena na 15 godina robije

  • 30.06.2020.16:24

Smiljana Srnec, optužena da je prije gotovo 20 godina ubila svoju sestru Jasminu Domanić čije je tijelo godinama krila u zamrzivaču, proglašena je krivom na Županijskom sudu u Varaždinu.

Utvrđeno je da je tokom ljeta 2000. godine u porodičnoj kući u Palovcu, na adresi Nova 29, svojoj sestri Jasmini tupotvrdim predmetom zadala najmanje pet snažnih udaraca po lijevoj strani glave. Osuđena je nepravosnažno na 15 godina zatvora, piše Večernji list.

Jasmina je umrla od višestrukih preloma kostiju svoda i baze lobanje sa povredom mozga. Produžen joj je istražni zatvor. Na temelju svih izvedenih dokaza sud je utvrdio da je Smiljana ubila sestru.

Takođe, sudac je podsjetio da je Smiljanina kćerka Katarina Dominić-Srnec 15. februara, kad su počeli prazniti zamrzivač, fotografisala sadržaj zamrzivača i slike poslala zaručniku Davidu Balentu, što navodi na zaključak da je sumnjala da je nešto čudno u zamrzivaču.

Naredni dan, 16. februara, nastavili su prazniti zamrzivač i tako pronašli tijelo Jasmine Dominić. Klupko se na ovaj način počelo odmotavati. Smiljana je isti dan uhapšena i od tada je u zatvoru.