Čajniče

Spriječeno krijumčarenje na području Velike Kladuše

  • Извор: АТВ
  • 28.08.2023. 14:40

Jedinice Granične policije Velika Kladuša i Gradiška spriječile su pokušaj krijumčarenja 22 migranata iz Avganistana zbog čega je uhapšeno četvoro osumnjičenih vozača.

"Prilikom kontrole četiri putnička vozila na regionalnoj cesti Bihać – Velika Kladuša, sigurnosni sektor A2, uočeno je više migranata. U prvom putničkom automobilu, marke SEAT, upravljao je državljanin BiH M. I., koji je u vozilu prevozio 6 državljana Avganistana. U drugom automobilu marke SEAT, kojim je upravljao državljanin BiH K. E., otkriveno je pet migranata. Trećim vozilom, marke VW Golf, upravljao je M. K., koji je prevozio pet migranata, dok je u četvrtom auomobilu, marke Renault, kojim je upravljao  državljanin BiH I. A. otkriveno 6 državljana Avganistana", navedeno je u saopštenju Granične policije BiH.

O navedenom događaju su obaviješteni dežurni tužilac Tužilaštva BiH i sudac za prethodni postupak Suda BiH, prema čijoj su naredbi osumnjičeni lišeni slobode i ispitani u svojstvu osumnjičenih, zbog postojanja osnova sumnje uza počinjeno krivično djelo Krijumčarenje ljudi iz čl. 189. stav 2 KZ BiH.

Prema naredbi Suda BiH privremeno su oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokazni materijal prilikom dokazivanja krivičnog djela (putnička vozila, mobilni telefoni, novac i dr.). Krijumčareni strani državljani ispitani su u svojstvu svjedoka i predani su Službi za poslove sa strancima na daljnje postupanje. 

Rad na predmetu se nastavlja


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм