Аутомеханичар

Србин осумњичен за копање тунела испод суда у Подгорици ухапшен у Штокхолму

  • Извор: Курир
  • 14.10.2023. 13:54

Владимир Ерић (32), држављанин Србије који је осумњичен за копање тунела у Вишем суду у Подгорици данас је ухапшен на аеродрому у Штокхолму у Шведској.

Како се наводи, он је приступио на аеродром са намјером да отпутује за Београд, и ту је ухапшен по међународној потерници.

Ерић је наводно аутомеханичар из Лознице који у свом власништву има и ауто-сервис.

У копању тунела учествовали су, како је саопштила црногорска полиција, Лозничани Вељко Марковић (32), Милан Марковић (53), Дејан Јовановић (30) и Владимир Ерић (32).

Они се налазе у бјекству, а осумњичени су да су по налогу организатора криминалне групе, који још није идентификован, обили депо Вишег суда у Подгорици.

Према подацима из истраге, Дејан Јовановић је 11. септембра таксијем прешао границу са Србијом, а Вељко Марковић и његов стриц Милан Марковић истог дана ушли су у аутобус који саобраћа до Сарајева, карте су купили до Фоче, што им је била крајња дестинација, док за осумњиченог Владимира Ерића само постоји податак да је ушао у Црну Гору.

Полиција је у четвртак ухапсила и Подгоричанку Катарину Баћовић која се сумњичи да је копачима тунела изнајмила пословни простор из којег је започето копање тунела.

У досадашњој истрази којом руководи подгоричко Основно државно тужилаштво прегледано је на стотине сати снимака с надзорних камера, пронађен је алат који су копачи користили као и комби који су копачи користили, а налогодавац је и даље званично непознат.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм