Dolazio iz Danske

Srbin pokušao da pređe njemačku granicu sa pasošem na ime Marko Polo

 • Izvor: Agencije
 • 11.01.2023. 21:19

Njemački policajci su tokom redovne kontrole zaustavili BMW srpskih registarskih tablica, koji je dolazio iz Danske, a čiji je vozač pokazao pasoš na ime Marko Polo. S njim u kolima bio je i hrvatski državljanin, koji je pokazao samo ličnu kartu, prenose njemački mediji.

“Službenici su utvrdili da je tridesetdevetogodišnji vozač u šengenskom području ostao duže nego što je imao dozvolu. Zbog njegovog pasoša na ime Marko Polo policija je sprovela kriminalističku istragu kojom je utvrđeno da je riječ o lažnoj putnoj ispravi”, navela je njemačka policija u svom saopštenju.

Kako je navela njemačka policija, za ovim državljaninom Srbije bila je raspisana potjernica zbog kršenja Zakona o drogama. Navodno, treba da odleži 917 dana zatvora. Policija navodi da je 2021. godine naložena deportacija u Srbiju, te mu je zabranjen ulazak u Njemačku na sedam i po godina.

Uz sve to, on tokom kontrole nije imao ni vozačku dozvolu bez koje je, kako sam rekao, ostao tokom procesa pribavljanja boravišne dozvole u Danskoj.

Kako prenose mediji, on će biti krivično gonjen zbog falsifikovanih dokumenata, kršenja Zakona o prebivalištu i vožnje bez vozačke dozvole.

Tagovi:
 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Naša Srpska

  Najnovije informacije, planovi, sve aktuelne, ali i neobične priče i ljudske sudbine. Slikom i rječju, s kraja na kraj Srpske, svaki ponedjeljak u 18:20 donosimo neke nove teme.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:35 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:37 Sport

  Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.