Депо Вишег суда у Подгорици

Шта крије Тамарин телефон?

  • Извор: Агенције
  • 13.03.2024. 09:39

Из депоа Вишег суда у Подгорици до којег су Срби копали тунел међу украденим предметима налази се и телефон Тамаре Звицер, супруге вође кавачког клана Радоја Звицера као и поседовни лист на њено име.

Према незваничним сазнањима "Вијести", украден је и један од пиштоља који су одузети од припадника криминалне групе која је одговорна за покушај убиства новинарке Оливере Лакић.

Екипа крадљивца је однијела и пиштољ - доказ из предмета против оптужених за планирање убиства вођа криминалне групе и Београђана Вељка Беливука и Марка Миљковића, пишу "Вијести".

Пописом је, како пише црногорски портал, утврђено да недостаје укупно 19 пиштоља и пушака, извјесна количина дроге и још десетак мобилних телефона.

Огласили се и надлежни

Руководилац Основног државног тужилаштва Душко Милановић потврдио је "Вијестима" да им је достављен коначан извјештај о попису предмета који недостају.

Суткиња Весна Ковачевић је у емисији "Начисто" саопштила да је након пола године окончан попис судске архиве, објашњавајући да је трајао дуго због обимности посла и чињенице да је могло да се ради само у другој смјени.

Крађа откривена у септембру

Подсјетимо, депо Вишег суда у Подгорици је обијен у септембру прошле године. Провала је примјећена 11. септембра када су надлежни најприје утврдили да је неко "само" испретурао доказе.

Младића (17) вршњаци претукли мотком: Задобио нагњечење мозга

Младића (17) вршњаци претукли мотком: Задобио нагњечење мозга

Међутим, док је трајао увиђај у обијеном депоу откривено је да су лопови у депо ушли подземним пролазом из Његошеве улице број 12.

Први крупан траг у том случају је био комби који су користили осумњичени, а који су полицајци пронашли 13. септембра.

Дан касније, полиција је пронашла и стан у подгоричком насељу Забјело гдје им је наводно била база.

Нису дошли на суђење

Како пишу "Вијести", у Основном суду у Подгорици је јуче требало да почне суђење Марјану Вуљају, једном од осумњичених у случају копања тунела, јер је у току истраге утврђено да је Катарини Баћовић омогућио да користи опојну дрогу.

Међутим, у судници се нису појавили ни Вуљај ни Баћовић.

- Суд ће издати наредбу Управи полиције за принудно довођење окривљеног Марјана Вуљаја који је уредно позван али се није одазвао на позив суда - рекла је суткиња Драгана Лабарда.

Четворица Срба копала тунел

Тужилаштво за копање тунела и обијање депоа Вишег суда у Подгорици сумњичи четворицу држављана Србије.

Да су учествовали у том криминалном подухвату, Основно државно тужилаштво терети и Предрага Миротића, Ивицу Пеперовића и Николу Милачића.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)