Мајка преузела налаз

Стигли резултати обдукције бебе која је преминула у болници у Сремској Митровици

 • Извор: Телеграф
 • 23.01.2024. 12:15

Обдукција бебе Елене, чија мајка Марица Михајловић оптужила доктора М. М. из Сремске Митровице за акушерско насиље, завршена је, а Марица Михајловић је са супругом преузела налаз и рекла да је смрт наступила због насилног порођаја.

Телеграф је имао увид у обдукциони налаз у коме се наводи да је смрт дјевојчице наступила у 4 часа и 38 минута, описује се цијели ток догађаја.

„Преузели смо налазе обдукције, смрт бебе је наступила због насилног порођаја, Елени је нагњечена и глава“, открила је Марица, пише Телеграф.

„На основу клиничког тока и приспјелог обдукционог налаза, мишљења смо да је до неповољног исхода дошло усљед тешке перинаталне асфиксије плода и масивне аспирације меконијума, те посљедичног настанка билатералног пнеумоторакса, те билатералне супрареналне хеморагије. Верификовано је и присуство субгалеалног хематома“, пише у закључку судских обдуцената.

Крај потраге за српским возачем Данијелом, ухапшен у великој полицијској акцији

Крај потраге за српским возачем Данијелом, ухапшен у великој полицијској акцији

Марица Михајловић је открила и да њихова породица треба да контактира адвоката, те да неће стати док се не истјера правда и доктор М.М. буде кажњен.

„Вољела бих да се све ово ријеши што прије, треба и да контактирамо адвоката, нећемо стати док се доктор не казни“, рекла је.

Подсјетимо, након исповијести Марице Михајловић и Јелене Ивковић, које су храбро подијелиле своја искуства о акушерском насиљу, јавност у Србији сада све више поставља питања о стању у порођајним салама. Овај озбиљан проблем привукао је пажњу не само грађана већ и надлежних институција, а број оптужби за непримјерено понашање медицинског особља у порођајним салама биљежи забрињавајући пораст.

Тешка саобраћајка, повријеђенима се указује помоћ

Тешка саобраћајка, повријеђенима се указује помоћ

Случај доктора из Сремске Митровице, чије поступке је истраживала инспекција Министарства здравља налази се у фокусу јавности. О томе шта су открили и какве су мјере предузете, као и зашто Љекарска комора Србије остаје нијема у вези с овим случајем у емисији “Уранак” говорила је министарка здравља, проф. др Даница Грујичић.

„Извршен је унутрашњи стручни надзор, који није дао свој закључак. Наиме, колеге које су обављале стручни надзор тражиле су да сви учесници, укључујући и начелника одјељења, као и сви присутни током порођаја, дају изјаве. Они су доставили изјаве, али инспекција још увијек није донијела свој закључак. Данас су им постављени рокови да доставе све изјаве, након чега ће инспекторка Министарства здравља изнијети своје мишљење. Ипак, у оваквим ситуацијама увијек је препоручљиво спровести објективан стручни надзор“, рекла је Грујичић.

Пратите нас и путем Вибера

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:42 Спорт

  Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.