Основни суд у Мркоњић Граду

Суграђанину пријетио мртвим телетом: Змај од Шипова кажњен са 2.000 KМ због угрожавања сигурности

  • Извор: Мондо.ба
  • 16.11.2023. 09:35

Основни суд у Мркоњић Граду осудио је Илију Граховца, познатијег као Змај од Шипова, на новчану казну од 2.000 KМ због кривичног дјела угрожавање сигурности на штету суграђанина Лазе З.

Ово је други пут у посљедњих мјесец дана да овај суд осуђује Граховца на новчану казну за дјело угрожавања сигурности.

Подсјећамо, Граховац је 9. октобра осуђен такође на новчану казну од 2.000 KМ због угрожавања сигурности предсједника ПДП Бранислава Бореновића јер је снимљен у октобру 2022. године у угоститељском објекту када је приликом телевизијског преноса протестног скупа на којем је Бореновић говорио, упутио пријетње: “Да сам знао да ћеш то говорити да дођем да те устријелим” и “Сто пута боље убити Бореновића, него Изетбеговића Бакира”.

Посљедња осуђујућа пресуда Граховцу је изречена због дјела које је починио у мају 2021. године када је пријетио суграђанину Лази З. што је такође снимљено, пише Мондо.

Према сазнањима, Граховац је на једној бензинској пумпи из гепека свог возила голф, извадио и на тло бацио мртво теле, а потом упутио псовке које су се односиле на ошетећног и додао: “Kако год моме телету цријева висила, тако ће висити твоја”.

Догађај је снимио неко од присутних и видео снимак је истог дана прослијеђен оштећеном, а што је код њега изазвало осјећај страха и угрожености.

Из Основног суда Мркоњић Граду је истакнуто да је Граховац дужан платити новчану казну у року од 30 дана од правоснажности пресуде уз упозорење да ће, уколико то не учини, суд наредити њено принудно извршење, или замјену за казну затвора на начин да се 100 KМ новчане казне замијени једним даном у затвору.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: