Tuga obavila grad

Suze, nemoć i velika tuga: Sahranjena preminula trudnica iz Užica

  • Извор: Новости.рс
  • 04.03.2023. 17:11

I.P. (25), koja je preminula u noći između četvrtka i petka u Opštoj bolnici u Užicu, u šestom mjesecu trudnoće, sahranjena je danas na groblju Sarića osoje, prenose Novosti.

Na vječni počinak ovu tragično preminulu mladu ženu ispratile su stotine sugrađana, suprug Jovan, roditelji Jasmina i Ratko, brat Ivan, porodice Mićić i Puzović…

Suze, nemoć i velika tuga na licima Užičana, današnja su slika su grada na Đetinji. Isidora će ostati upamćena, kažu njeni poznanici, kao nasmijana, vedra i čestita mlada žena.

Prethodnog dana izvršena je obdukcija tijela nesrećne žene, kako bi se utvrdio uzrok smrti. Odgovore na brojna pitanja daće izvještaj patologa koji će biti poznat u ponedjeljak. Tada će svoje zaključke izneti i stručna komisija, kako bi se znalo da li je u liječenju ove mlade žene bilo propusta.

Podsjetimo, Isidora se udala prije petnaestak dana, sa suprugom Jovanom očekivala je prinovu. U šestom mjesecu trudnoće, stvari su krenule po zlu.

- Dana 2. marta 2023. god u 17:49 časova na odjeljenje ginekologije OB Užice primljena pacijentkinja I. P. (25) god. u teškom opštem stanju u šestom mjesecu trudnoće. Po prijemu obrađena klinički i laboratorijski. Konsultovani su potrebni specijalisti. U 3.35 sljedećeg dana dolazi do smrtnog ishoda. Nakon kliničke obdukcije ćemo imati više informacija - saopštila je direktorka ove ustanove Nataša Gagović za Telegraf.rs.

Kako su ljekari naveli, po prijemu u bolnicu, prvo je konstatovano da dijete ne daje znakove života. Uoči tragedije, radila je u jednom kafiću, čekajući da protekne vrijeme do porođaja.

- Svi su u šoku, niko ne može da vjeruje da je ovako strašna tragedija zadesila mlade ljude - kažu poznanici preminule trudnice.

Ispitati sve okolnosti

Udruženje "Mame su zakon" pozvalo je ministarku zdravlja prof. dr Danicu Grujičić i njeno ministarstvo da ispitaju sve okolnosti u vezi sa smrću trudnice. Od ministarstva zahtijevaju da se sa zdravstvenim osobljem još jednom prođe kroz sve procedure koje se odnose na brigu o trudnicama i porodiljama.

Тагови:
  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм