ATV

Akcija ”Nikotin”

Švercovao cigarete i duvan sa Kosova

  • Izvor: ATV
  • 19.09.2023. 14:26

U akciji ”Nikotin” PU Gradiška uhapsila je M.Ž. iz tog grada osumnjičenog za šverc cigareta i rezanog duvana sa područja Kosova i Crne Gore.

Akcija je započela rano jutros i po nalogu Suda i Tužilaštva BiH.

”Policijski službenici PU Gradiška realizovali su akciju kodnog naziva ”Nikotin“, te su prilikom pretresa izvršenih na 11 lokacija na području grada Gradiška, pronašli i privremeno oduzeli veću količinu raznih vrsta cigareta bez akciznih markica i sa akciznim markicama ”Republike Kosovo” i Republike Crne Gore, kao i veću količinu rezanog duvana”, saopštila je PU Gradiška.

Dodaju da je uhapšen M.Ž., koji se sumnjiči za nedozvoljeni promet akciznih proizvoda.

Pretresi na 11 lokacija u Gradišci

Pretresi na 11 lokacija u Gradišci

”Osumnjičeni je u ranijem periodu nabavio, držao i preprodavao u više trgovinskih radnji cigarete i rezani duhan bez akciznih markica BiH”, navode u PU Gradiška.

Dodaju da se istraga nastavlja pod nadzorom Tužilaštva BiH, nakon čega će protiv osumnjičenog biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Kao što je ATV objavio osumnjičeni je mahom krijumčario cigarete koje su u Gradišku stizale preko Crne Gore i sa KiM, preko ilegalnih prelaza u Hercegovini. Potom bi bili dalje transportovani do Gradiške, a primopredaja bi obično bila vršena na jednom od parkinga na autoputu ka Gradišci.


Pratite nas i putem Vibera