Стравичан план

Сви детаљи драме у Требињу: Пронађен пластични пиштољ, ученик тврди да се шалио?

  • Извор: АТВ
  • 15.03.2024. 19:23

Свеска и у њој скица школе, план уласка, списак мртвих и рањених, излазак и на крају самоубиство, дио је онога што је малољетни Билећанин Р.Т. написао и показао у лајву на Тиктоку. По том плану све је требало да се деси данас од 10 сати и 10 минута, у требињском Центру средњих школа.

Полиција је одмах реаговала, седамнаестогодишњак је синоћ ухапшен а онда и предат Републичком тужилаштву јер се сумњичи да је починио кривично дјело "Тероризам“, потврдио је начелник ПУ Требиње.

"Претресом стана и просторија у складу са Законом о кривичном поступку и наредбом Окружног суда у Бањалуци пронађени су сви предмети који ће се користити као доказ у извршењу наведеног кривичног дјела“, рекао је начелник Полицијске управе Требиње Синиша Лакета.

Пронађен је и пиштољ са снимка, испоставило се да је пластични. Незванично сазнајемо да је малољетник признао да је сачинио спорни цртеж и да је све приказао на друштвеној мрежи, али је за њега то по свему судећи била шала. Наводно је тврдио да није заиста планирао да нападне требињску школу. До ђака је план стигао још синоћ, завладала је паника, каже за АТВ Драгана Говедарица, мајка једног од ученика.

"Ужас, ужас, вјеруј да ми је био шок. Шта кажу дјеца? Нисмо пуно ни причали, нисмо имали времена то је било синоћ. Синоћ су се размјењивале поруке, поноћи у десет и по. Да ли слати или не слати дијете у школу, ја сам била за то да иде али они су се сви договорили и чули са разредном да не иду у школу“, прича мајка једног ученика Драгана Говедарица.

Ексклузивно: Малољетник направио нацрт школе, пописао мртве и рањене!

Ексклузивно: Малољетник направио нацрт школе, пописао мртве и рањене!

У појединим требињским школама био је примјетан мањи број ђака. Паника на југу траје од синоћ. У вајбер групама "савјета родитеља“  пљуштале су поруке упозорења и непровјерене информације које су додатно изазивале страх.

"Сматрам да би се требала контактирати школа, рећи сазнања и наравно онда ми даље се обраћамо институцијама. Мислим да се направила беспотребна паника колико чујем, подвлачим није било неких проблема“, каже предсједник Актива директора основних школа у Херцеговини Милорад Надаждин.

Хвала Богу све се добро завршило, кажу Требињци и признају да их је ово узнемирило више него јучерашњи земљотрес.

Ево шта кажу о овом инциденту:

"Послала сам дјецу у школу, искрено није да се нисам баш нешто била забринула. Није било званичних информација да има проблема или потенцијалних проблем тако да сам то узела с резервом и послала сам дјецу у школу.“

"Без ријечи.“

"Страшно је ако је то тачно.“

"Сматрам да данас омладина себи превише допушта за право и да не размишљају прво о својој будућности а посебно о будућности других људи.“

Драма у Требињу, малољетник пријетио покољем у средњој школи

Драма у Требињу, малољетник пријетио покољем у средњој школи

Реакција полицијских службеника у овом случају је показала да је МУП спреман да спријечи нежељене посљедице, рекао је Лакета. Он је позвао све да поведу рачуна о дјеци и поновио да мјеста за панику нема.

"Стање безбједности на подручју Херцеговине и Републике Српске није било доведено у опасност“, нагласио је начелник Полицијске управе Требиње Синиша Лакета.

Ухапшени малољетник иде у билећки Средњошколски центар, тамо се данас нису хтјели оглашавати. Нису се оглашавали ни из требињског Центра средњих школа.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!