FUCZ

Tijelo drugog turskog radnika nije pronađeno, potraga se nastavlja

  • Извор: СРНА
  • 17.11.2021. 17:19

Tijelo drugog radnika turske kompanije "Čengiz insat" koji 8. novembra upao u nabujalu rijeku Bosnu još nije pronađeno, pa će i sutra biti nastavljena potraga, saopšteno je Federalne uprave civilne zaštite.

Iz te uprave su rekli da su ronioci danas na tri lokacije u rijeci Bosni, na području Begovog Hana bili identifikovali objekte za koje je postojala indicija da je tijelo turskog državljanina, ali se ispostavilo da nije riječ o tome.

Delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova Turske i Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara posjetila je danas područje Žepča, gdje specijalni spasilački tim Turske i spasioci iz BiH tragaju za turskim državljaninom.

Zamjenik ministara unutrašnjih poslova Turske Ismail Catakli rekao je da je osnovni dio potrage na institucijama BiH, te da je ekipa turskog AFAD-a samo podrška, prenose federalni mediji.

"Svjesni smo svih napora koje su uložile nadležne institucije i službe, kao i svi dobrovoljci koji su bili uključeni u potragu za nestalima. Kao rezultat toga uspjeli smo pronaći tijelo jednog našeg državljanina. Naravno, poslali smo i ekipu našeg AFAD-a kako bi bili podrška u naporima s ciljem pronalaska i drugog nestalog", rekao je Catakli i izrazio saučešće porodicama nastradalih.

Spasilački timovi su 11. novembra uspjeli pronaći tijelo jednog od dvojice radnika koji su nestali 8. novembra, u rijeci Bosni, u koju su upali nakon što je popustio kran na gradilištu u okolini Žepča.

Pronađeno je tijelo 43-godišnjeg državljanina Turske, zaposlenog u preduzeću "Čengiz insat", koja izvodi radove na gradnji dijela auto-puta na Koridoru "Pet ce" u srednjem dijelu BiH.

Obojica su nestala u nabujaloj rijeci nakon što je u nju s krana pala korpa sa koje su obavljali radove na gradnji jednog od nosivih stupova za most.


Тагови:
  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм