Vladimir Vuković

Tuga: Utopio se veliki humanitarac iz Teslića

  • Извор: АТВ
  • 19.06.2023. 10:23

Strašna tragedija zadesila je Teslić i cijelu Republiku Srpsku juče kada se utopio veliki humanitarac Vladimir Vuković.

Iz Policijske uprave Doboj potvrđeno je, uz navođenje inicijala, da se ova tragedija dogodila na gradskoj plaži u Tesliću, u koritu rijeke Velika Usora, oko 13.50 sati.

"Odmah po prijavi su postupili policijski službenici Policijske stanice Teslić koji su na licu mjesta zatekli pripadnike Službe hitne pomoći Doma zdravlja Teslić te utvrdili da se radi o licu inicijala V.V. iz Teslića, čija je smrt konstatovana u prostorijama navedenog Doma zdravlja", saopšteno je iz policije.

Vuković je bio istaknuti humanitarac i član humanitarne organizacije "Srbi za Srbe".

Iz ove Organizacije oprostili su se od tragično stradalog kolege.

"S neizmjernom tugom obavještavamo članove, prijatelje i donatore Humanitarne organizacije Srbi za Srbe da je naš dugogodišnji član Vladimir Vuković iz Teslića tragično nastradao", poručili su iz Organizacije "Srbi za Srbe" i dodali:

"Svoje slobodno vrijeme, kojeg zbog obaveza nije bilo mnogo, najviše je volio da popunjava aktivnostima u prirodi. Nažalost, današnji takav izlet bio je koban po njega. Izgubio je život nesrećnim slučajem, utopivši se u rijeci Usori. Brat Vlado bio je jedan od naših najaktivnijih volontera u Republici Srpskoj. Iza sebe ostavio je suprugu, dvoje male djece i veliki broj mališana koji imaju srećnije detinjstvo zahvaljujući njegovom dobročinstvu".

Istakli su da je svojim angažmanom u Udruženju dobrovoljnih davalaca krvi spasio brojne živote.

"Preko organizacije Svi za Kosmet mnogo se dao i za akcije prikupljanja paketića za decu na Kosovu i Metohiji. Brate naš, ponosni smo što smo te imali za saborca i prijatelja. Ostaćeš upamćen po svom rodoljublju, neiscrpnoj energiji i širokom osmijehu kao što je ovaj na fotografiji sa malim Samsonom Jokićem kojem smo renovirali kuću. Bićeš uvijek dio naših molitvi i daćemo sve od sebe da SZS ideja nastavi da živi u tvom Tesliću!", zaključili su u Organizaciji "Srbi za Srbe".

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм