Брчко

Тужилаштво интезивно ради на доказивању напада на новинара

Тужилаштво Брчко дистрикта интезивно ради на рјешавању случајана напада на новинара портала ”times.ba" Мирзу Дервишевића који се догодио 12. јануара у ресторану у Брчком, саопштено је из Тужилаштва.

За напад је осумњичен Бојан Радовановић (40) који је недуго након напада ухапшен и на терет му се ставља да је починио кривична дјела покушај наношења тешких тјелесник повреда и угрожавање сигурности.

”Органи кривичног гоњења у дистрикту Брчко хитно предузимају радње доказивања његове кривичне одговорности и неодложног процесуирања”, рекао је портпарол брчанског Тужилаштва Самир Бегановић.

Он наводи да је након пријаве напада осумњичени ухапшен и, у складу са законом, задржан 48 часова.

”За то вријеме је, упркос изостанку законских разлога за даљње задржавање путем мјере притвора, извршена потребна криминалистичко-техничка обрада, као и друге радње важне за даљњи ток истраге и ефикасно процесуирање осумњиченог. Осумњичени Б. Р. је одмах испитан, а уз даљње интензивно поступање Тужилаштва и полиције у провођењу истраге. Доношење тужилачке одлуке у овом предмету очекује се у врло кратком року”, рекао је Бегановић.

Подсјећа да Тужилаштва и полициј раде и на рјешњавању напада на истог новинара који се догодио 19. августа 2023. године у улици Марина Држића.

”У том случају тројица осумњичених изложени су кривичном прогону због сумње да су према Дервишевићу починили кривично дјело лаке тјелесне повреде. Бројне потребне радње доказивања у овом предмету, нужне за доношење законите и правилне и тужилачке одлуке, проводе се без било каквог одлагања”, саопштио је Бегановић.

Дервишевић је изјавио да је посљедњи напад на њега највјероватније мотивисан објављивањем текстова о фирми са којом је Радовановић наводно повезан, а којој је инспекција затворила градилиште до даљњег.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.