Na području dva kantona

U akciji SIPA uhapšeno pet osoba, otkrivena droga

  • Izvor: Agencije
  • 28.12.2021.17:27

Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) BiH danas je u operativnoj akciji "Svitava" na području Sarajevskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona uhapsila pet osoba kod kojih je otkrila i privremeno oduzela određenu količinu narkotika.

Iz Sipe je saopšteno da su njeni pripadnici u pretresima stambenih i pomoćnih objekata na pet lokacija otkrili i privremeno oduzeli 1,7 litara amfetaminskog ulja koje se koristi za proizvodnju spida, kilogram kofeina, određenu količinu marihuane, spida i pet mobilnih telefona.

Ova lica su uhapšena zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge u vezi sa krivičnim djelom posjedovanje i omogućavanje uživanja droge.

Aktivnosti su realizovane prema nalogu Opštinskog suda u Sarajevu u saradnji sa Federalnom upravom policije, te ministarstvima unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog i Kantona Sarajevo.

Uhapšena lica biće sprovedena u prostorije Sipe, gdje će nad njima biti izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će ih predati u dalju nadležnost Tužilaštvu Kantona Sarajevo.


Tagovi: