Огласила се полиција

У Бјеловару опљачкана кућа свештеника из Бањалуке

 • Извор: Независне
 • 21.02.2024. 14:01

Припадници Полицијске постаје Бјеловар спроводе интензивна криминалистичка истраживања након пљачке парохијског дома у којем у Бјеловару са породицом живи Стефан Максимовић, свештеник из Бањалуке, као и након уцртавања усташких обиљежја и знакова на улазу Православне цркве Свете Тројице у овом граду.

"Полицијски службеници Полицијске постаје Бјеловар у оба ова догађаја за које сте поставили упит проводе интензивна криминалистичка истраживања. Будући да је поступање током увиђаја тајно нисмо у могућности износити ток и динамику провођења ових криминалистичких истраживања", речено је за "Независне новине" из Полицијске управе бјеловарско-билогорске.

Тврде и да свештеник није затражио полицијску заштиту нити су у било којем тренутку били испуњени законски услови да би полицијска заштита њега и његове породице била потребна.

У Шипову пронађено тијело полицајца

У Шипову пронађено тијело полицајца

Подсјетимо, парохијски дом у којем у Бјеловару живи свештеник Максимовић са породицом опљачкан је 17. фебруара. Лопов или више њих су ушли у кућу, испревртали им ствари и узели већу количину новца, као и сав накит њиховог дјетета.

"Овај немио догађај десио се само два мјесеца након што је храм узурпиран усташким и нацистичким симболима. Из тих разлога се више у овом граду не осјећамо сигурно, нити добродошло, иако смо ми као појединци пружили љубав и гостопримство сваком нашем суграђанину”, саопштила је породица Максимовић.

Како додају, бјеловарска полиција која није ријешила случај поводом исписивања графита на храму св. Тројице у Бјеловару, обавијештена је и о овом случају.

"Извршен је криминалистички увиђај и овај пут, иако мало оптимистични очекујемо конкретне кораке”, навела је породица Максимовић.

На улазу Православне цркве свете Тројице у Бјеловару 21. децембра 2023. су осванула усташка обиљежја и знакови.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Наша Српска

  Наша Српска

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.