Огласила се полиција

У Бјеловару опљачкана кућа свештеника из Бањалуке

  • Извор: Независне
  • 21.02.2024. 14:01

Припадници Полицијске постаје Бјеловар спроводе интензивна криминалистичка истраживања након пљачке парохијског дома у којем у Бјеловару са породицом живи Стефан Максимовић, свештеник из Бањалуке, као и након уцртавања усташких обиљежја и знакова на улазу Православне цркве Свете Тројице у овом граду.

"Полицијски службеници Полицијске постаје Бјеловар у оба ова догађаја за које сте поставили упит проводе интензивна криминалистичка истраживања. Будући да је поступање током увиђаја тајно нисмо у могућности износити ток и динамику провођења ових криминалистичких истраживања", речено је за "Независне новине" из Полицијске управе бјеловарско-билогорске.

Тврде и да свештеник није затражио полицијску заштиту нити су у било којем тренутку били испуњени законски услови да би полицијска заштита њега и његове породице била потребна.

У Шипову пронађено тијело полицајца

У Шипову пронађено тијело полицајца

Подсјетимо, парохијски дом у којем у Бјеловару живи свештеник Максимовић са породицом опљачкан је 17. фебруара. Лопов или више њих су ушли у кућу, испревртали им ствари и узели већу количину новца, као и сав накит њиховог дјетета.

"Овај немио догађај десио се само два мјесеца након што је храм узурпиран усташким и нацистичким симболима. Из тих разлога се више у овом граду не осјећамо сигурно, нити добродошло, иако смо ми као појединци пружили љубав и гостопримство сваком нашем суграђанину”, саопштила је породица Максимовић.

Како додају, бјеловарска полиција која није ријешила случај поводом исписивања графита на храму св. Тројице у Бјеловару, обавијештена је и о овом случају.

"Извршен је криминалистички увиђај и овај пут, иако мало оптимистични очекујемо конкретне кораке”, навела је породица Максимовић.

На улазу Православне цркве свете Тројице у Бјеловару 21. децембра 2023. су осванула усташка обиљежја и знакови.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина