Акција ”Алтер его”

У КПЗ Туњице спроведени политичари, инспектор, полицајка...

Окружни суд у Бањалуци одредио је једномјесечни притвор за седморо ухапшених у акцији СИПА "Алтер его", осумњичених да су у саставу криминалног удружења починили више кривичних дјела у вези са фалсификовањем докумената, злоупотребама при полагању возачких испита и издавања возачких дозвола.

На приједлог Републичког јавног тужилаштва РС притворени су власник ауто школе ”Дадо” Далибор Крунић (35), руководилац Одсјека за лична документа у ПУ Зворник Милијана Пепић (44), Драган Стјепановић (50), Бранислав Писић (48), саобраћајни инспектор у Републичкој управи за инспекцијске послове Иван Лукић (33) из Зворника, одборник Уједињене Српске у Скупштини општине Сребреница Мирослав Грујичић (34), те власник ауто школе "Омега 1" и дугогодишњи одборник ПДП у СО Братунац Мирко Стојановић (60).

Предложен притвор одборнику, власнику ауто-школе, полицајки...

Предложен притвор одборнику, власнику ауто-школе, полицајки...

”Поступајући судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци, Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала, одредио је притвор прем осумњиченима у трајању од најдуже мјесец дана који може трајати до 26. октобра", саопштио је Окружни суд у Бањалуци.

Групи се на терет ставља да починили кривично дјело удруживање ради вршења кривичног дјела у вези са фалсификовањем исправе, издавањем и употребом неистинитог љекарског или ветеринарског увјерења, давањем мита, примањем мита, злоупотребом службеног положаја или овлашћења и трговина утицајем.

Ухапшено 13 особа: Фалсификовали возачке, пасоше, личне карте...

Ухапшено 13 особа: Фалсификовали возачке, пасоше, личне карте...

"Сви су осумњичени да су у периоду од новембра 2021.године до јуна 2023. године, дјелујући као организована криминална група на подручју Зворника, Осмака, Братунца, Власенице као и сусједних мјеста на територији Тузланског кантона учествовали у извршењу више кривичних дјела тако што су сачињавали лажне јавне исправе потребне за стицање права на полагање возачког испита и издавање возачке дозволе и као такве стављали у оптицај и зато примали новац од кандидата који су полагали возачки испит", саопштило је раније РЈТ.

У истој акцији је, на подручју Тузланског кантона, ухапшено је шест особа. Једно је пуштено на слободу, док је Кантонално тужилаштво у Тузли затражило притварање Мехе Милкунића (58) из Калесије, Милорада Поповића (52) из Бијељине, Нурдина Јахића (48) из Тузле, Бранислава Цвјетковића (49) из Зворника и Садика Суљића (53) из Сапне због сумње да су починили кривично дјело организовани криминал у вези са кривотворењем исправа и другим кривичним ђелима.


Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.