Uprava carina

U polovnom namještaju švercali skupocjena vina

  • Извор: Агенције
  • 11.07.2023. 13:59

Iako pojedini putnici ljetnu sezonu vide kao priliku da preko granice neopaženo prođu sa najrazličitijom robom i to u količini koju bi mogla da uvezu samo pravna lica, carinici iz dana u dan dokazuju da broj putnika ne utiče na njihovu spremnost da obave kvalitetnu kontrolu.

“Tako su carinici 8. jula 2023. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, spriječili pokušaj krijumčarenja vozača jednog kombija”, navedeno je u saopštenju.

Prekršaj je otkriven kada je na ulazu u zemlju za detaljan pregled izdvojen kombi strane registracije, kojim su iz Austrije putovala trojica putnika. Prilikom susreta sa carinicima vozač je prijavio polovan namještaj, dok su njegovi saputnici rekli da sa sobom nose lični prtljag.

Međutim, pored prijavljenog upotrebljavanog namještaja, u tovarnom dijelu kombija se našlo i 18 kartonskih kutija ispunjenih raznim francuskim i italijanskim vinima. Кako se radi o specifičnoj akciznoj robi, njena tačna vrijednost će tek biti komisijski utvrđena, ali se svakako radi o vinima poznatih robnih marki (Chateau La Fleur, Corton Grand Cru, Biserno, Vega Sicilia i dr.), čije se tržišne cijene kreću u rasponu od 100 do 3.000 evra po boci.

Iz Carine podsjećaju da prema važećim propisima putnici u svom ličnom prtljagu mogu da ponesu i alkoholno piće, ali je količina ograničena na jedan litar žestokog pića, jedan litar pjenušavih ili likerskih vina i jedan litar ostalih vina ili odgovarajuću kombinaciju navedenih proizvoda.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм