Акција ”Овердоуз 2”

У Рудом заплијењен хероин и кокаин

  • Извор: АТВ
  • 19.09.2023. 13:50
  • 13:59

У оквиру акције ”Овердоуз 2” МУП-а Републике Српске заплијенио је и одузео 380 грама хероина и мању количину кокаина.

Дрога је пронађена у претресу објеката који су извршени у Рудом код осумњиченог који је раније ухапшен у Србији.

”Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС су у оквиру оперативне акције "Овердоз 2" по наредби Суда БиХ, а под наџором Тужилаштва БиХ, извршили претрес на једној локацији у Рудом и том приликом пронашли 380 грама смеђе праскасте материје која асоцира на опојну дрогу хероин и 0.5 гр бијеле прашкасте материје која асоцира на опојну дрогу кокаин, те аутоматску пушку и муницију, као и мобилне телефоне”, саопштио је МУП РС.

Акцију "Овердоз 2" реализује МУП Кантона Сарајево са циљем документовања кривичних дјела организовани криминал и неовлаштени промет дрогама. Акција се реализује на основу података добијених дешифровањем комуникација са апликације ”Скај”.

Из МУП-а Кантона Сарајево саопштено је да је у досадашњим активностима откривена материја налик хероину и кокаину, новац, оружје, муниција, као и машине за рударење криптовалута.

”Привремено с одузет и три возила. У службеним просторијама у току је криминалистичка обрада над више лица”, саопштио је МУП Кантона Сарајево.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм