ATV

Akcija ”Overdouz 2”

U Rudom zaplijenjen heroin i kokain

  • Izvor: ATV
  • 19.09.2023. 13:50
  • 13:59

U okviru akcije ”Overdouz 2” MUP-a Republike Srpske zaplijenio je i oduzeo 380 grama heroina i manju količinu kokaina.

Droga je pronađena u pretresu objekata koji su izvršeni u Rudom kod osumnjičenog koji je ranije uhapšen u Srbiji.

”Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS su u okviru operativne akcije "Overdoz 2" po naredbi Suda BiH, a pod nadžorom Tužilaštva BiH, izvršili pretres na jednoj lokaciji u Rudom i tom prilikom pronašli 380 grama smeđe praskaste materije koja asocira na opojnu drogu heroin i 0.5 gr bijele praškaste materije koja asocira na opojnu drogu kokain, te automatsku pušku i municiju, kao i mobilne telefone”, saopštio je MUP RS.

Akciju "Overdoz 2" realizuje MUP Kantona Sarajevo sa ciljem dokumentovanja krivičnih djela organizovani kriminal i neovlašteni promet drogama. Akcija se realizuje na osnovu podataka dobijenih dešifrovanjem komunikacija sa aplikacije ”Skaj”.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo saopšteno je da je u dosadašnjim aktivnostima otkrivena materija nalik heroinu i kokainu, novac, oružje, municija, kao i mašine za rudarenje kriptovaluta.

”Privremeno s oduzet i tri vozila. U službenim prostorijama u toku je kriminalistička obrada nad više lica”, saopštio je MUP Kantona Sarajevo.

Pratite nas i putem Vibera