Dobrinja

U Sarajevu protesti zbog smrti male Džene: "Ko je kriv?"

  • Извор: Аваз
  • 16.11.2021. 09:41

U sarajevskom naselju Dobrinja u popodnevnim satima u ponedjeljak, 15. novembra, okupilo se nekoliko desetina građana kako bi iskazali svoj protest zbog smrti devojčice Džene Gadžun, koja je preminula nakon operacija u privatnoj poliklinici u Sarajevu.

Djevojčica iz Kaknja je zadobila teške komplikacije nakon operacije u privatnoj klinici, nakon čega doktori na KCUS-u nisu uspjeli da je spasu.

U blizini mjesta okupljanja građana nalazi se klinika na kojoj je djevojčici operisan očni kapak, nakon čega su nastupile komplikacije usljed kojih je dvoipogodišnja djevojčica preminula.

Okupljeni su se organizirali putem društvenih mreža i poručuju da je "sistem kriv za smrt djevojčice". Javnost traži odgovore i želi pravdu za Dženu. Žele da pronađu krivca i traže adekvatnu kaznu, prenosi Avaz.

Službenici Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo (jednog od deset kantona u bh. entitetu Federacija BiH), vrši uviđaj u poliklinici gdje je operisana djevojčica.

- Da vidimo koliko vas je za, da želi biti dio istine o Dženi - stoji u poruci grupe.

Ranije je Tužilaštvo Kantona Sarajevo saopštilo da je pokrenuta istraga kojom će se utvrditi ima li elemenata krivične odgovornosti u vezi s liječenjem i smrti Džene.

Tužilaštvo je kazalo da će ovo učiniti nakon analize prikupljene medicinske dokumentacije, nalaza obdukcije, potrebnih vještačenja, analize izjava više osoba, i drugih radnji dokazivanja.

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto ranije je izrazio saučešće porodici Gadžun, te poručio da želi da pravda izađe na vidjelo i da se to nikad više nijednom djetetu ne ponovi.

Тагови:
  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија