Возач ухапшен

У судару код Пала погинуо дугогодишњи новинар Горан Маунага

Горан Маунага (65), дугогодишњи новинар ”Гласа Српске”, ”Независних новина” и агенције Срна, погинуо је у стравичној саобраћајној несрећи која се јуче догодила у Доњој Љубогошти код Пала, док су тешко повријеђене четири особе, међу којима је и двоје дјеце, потврђено је за АТВ.

Због изазивања ове стравичне несреће ухапшен је Милош Абазовић коме се на терет ставља да је починио кривично дјело угрожавање јавног саобраћаја са смртном посљедицом.

Несрећа догодила јуче у 14.55 часова у Доњој Љубогошти. У несрећи су учествовали аутомобил ”ауди A6”, којим је управљао Абазовић, ”хјундаи” за чијим воланом је био страдали Маунага, те ”голф” којим је управљала Адиса Милавица.

Преминула једна особа повријеђена у удесу на путу Пале-Сарајево

Преминула једна особа повријеђена у удесу на путу Пале-Сарајево

”У несрећи је тешко повријеђен возач ”хјундаија” Горан Маунага, који је подлегао усљед задобијених повреда. У ”голфу” су повријеђене четири особе и то Милавица, њен сувозач Ајла Војић и двоје малољетне дјеце и сви су задобили тешке тјелесне повреде”, каже извор АТВ-а.

Сви повријеђени су превезени у болницу ”Србија” и након указане помоћи четворо је пребачено на даље лијечење у Федерацију БиХ, јер је ријеч о федералним осигураницима.

Тешка саобраћајка на путу Пале-Сарајево

Тешка саобраћајка на путу Пале-Сарајево

Увиђај на мјесту несреће извршили су полицијски службеници ПУ Источно Сарајево. Незванично сазнајемо да увиђају није присуствовао дежурни тужилац који је овластио полицију да предузме све мјере и радње ради утврђивања свих околности и узрока несреће. Наређена је и обдукција тијела страдалог Маунаге.

Маунага је рођен 1959. године у Сарајеву. У новинарству је провео 37 година. Журналистику је дипломирао на Факултету политичких наука Универзитета у Сарајеву.

Новинарску каријеру је започео као дописник ”Вечерњих новости” 1987. године. Радио је за ”Радио Илијаш”, Дневне новине ”Јавност”, ”Српско ослобођење” и мјесечне новине ”Српска војска”.

Текстове је објављивао и у јапанском листу ”Асахи Схимбун“, франкфуртским ”Вестима”, ”Екстра магазину” и ”Ревији 92”. Годинама је радио у ”Независним новинама” и ”Гласу Српске”, гдје се специјализовао за истраживачке теме у откривању корупције, терористичког дјеловања, извјештања из кризних подручја.

Од 2018. је радио као шеф дописништва агенције ”СРНА” у Источном Сарајеву, а од 2009. године је члан Управног одбора Удружења новинара Републике Српске.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда. Прича прати стјуарте, стјуардесе, механичаре и пилота имагинарне авиокомпаније.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.