Александар Милић

Убице из Добоја имале карактеристике социопате и психопате

  • Извор: АТВ
  • 01.02.2024. 07:17

Психолог и судски вјештак Александар Милић гостујући у АТВ јутро, говорио је о свирепом убиству Саше Кулишића у Добоју.

Милић каже да је нужно да се процијене околности које су претходиле овом стравично злочину.

- У овом случају, убиство је планирано и има двоје саучесника. Овдје је нужно да се процијене околности које су раније претходиле. Видимо да се ради о великој разлици између Сашине супруге и љубавника. Баш та разлика, је знак, да неко има карактеристике које могу довести до проблематичног понашања. Због тога, неопходно је извести вјештачење. Као друга ствар, потребно је истражити структуру личности као и мотиве. У сваком случају, они су то планирали. Међутим, види се колико је то прозирно и наивно. Са аспекта судског вјештачења процјена личности - рекао је Милић.

Судски вјештак каже су починиоци овог тешког кривично дјела имали карактеристике социопате и психопате, те да је такве знакове тешко видјети "на прву".

- То су особе вођене егоизмом. Дакле, самозадовољавање својих потреба. Нагонски односи утицали су на то да се почини нешто овако. Јер нагон не може да изврши увид у сопствену ситуацију. Прејаки нагони, прејаке емоције, егоизам, али и интелектуални ниво, засјенили су и оно мало интелигенције што су имали. Ти нагони не могу да сагледају посљедице, које су катастрофалне. С обзиром да су то тако брутално извели, то говори да немају емпатије према жртви и породицама - каже Милић.

Милић истиче да такве карактеристике, су карактеристике социопата и психопата, те додаје да их је тешко видјети на први поглед.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: