Брчко

Убио га због оваца: Елезовићу десет година затвора

Основни суд у Брчком осудио је Мулу Елезовића (88) на јединствену казну од десет година затвора због убиства Сабрије Фазловића кога је погодио са више хитаца из пиштоља у Исламовцу код Брчког.

Oсим за убиство Елезовић је осуђен и за недозвољено посједовање веће количине експлозивних материја, које су му пресудом одузете, саопштило је Тужилаштво Брчко Дистрикта.

Злочин се догодио 22. фебруара 2022. године у Исламвцу код Брчког. У оптужници се наводи да је између Фазлића и Елезовића дошло до свађе јер су Фазлићеве овце правиле штету на Елезовићевој парцели, због чега нису били у добрим односима. Након свађе Муло је узео пиштољ ”ЧЗ М83”, калибра 7,65 mm и пуцао је у Фазловића са удаљености од 1,8 метара.

Више пута га је погодио у горњи дио тијела. Прво га је погодио у руку, а када је жртва кренула да бјежи, Елезовић га са два хица погодио у леђа. Фазловић је пао и премину усљед унутрашњег крварења.

Елезовић се након злочина предао истражним органима, а у претресу његове куће пронађена је и одузета већа количина муниције и минско-експлозивних средстава.

”Тужилаштво је у потпуности доказало оптужбу Елезовићу и он је неправоснажно осуђен на јединствену казну од десет година затвора. Претходно су му утврђене појединачне казне затвора од девет година и три мјесеца за убиство и годину за недозвољено држање оружја”, рекао је Самир Бегановић, портпарол Тужилаштва Брчко дистрикта.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: