Оптужница

”Убио сам говедо”: Главић оптужен за покушај убиства комшије

Окружно јавно тужилаштво у Бањалуци подигло је оптужницу против Стефана Главића (28) из Бањалуке због покушаја убиства комшије Дејана Вишекруне кога је ранио са два хица из пиштоља.

Злочин се догодио 9. јануара ове године у засеоку Ераци у Љубачеву код Бањалуке. Главић и Вишекруна су заједно били на слави код комшије и када су кренули кући дошло је до свађе која је окончана пуцњавом.

Оптужницом, коју је потврдио Окружни суд у Бањалуци, Главићу је на терет стављен покушај убиства и недозвољена производња и промет оружја.

Главић на очиглед мајке пуцао у комшију!

Главић на очиглед мајке пуцао у комшију!

”Испред куће Е.Б. осумњичени Главић је након вербалне расправе са Вишекруном, из аутомобила ”фолксваген тигуан” извадио пиштољ ЦЗ 999 ”скорпион”, за који није имао оружни лист и дозволу за држање. У намјери да лиши живота оштећеног са удаљености од око четири метра извршио је опаљење више пројектила према Вишекруни”, пише у оптужници.

Први метак је, како се наводи, прошао изнад Вишекруне. Он је из страха подигао руке, да би га други пројектил погодио у лијеву надлактицу, а трећи у грудни кош. Оптужени му је тиме нанио тешку повреду усљед које је Вишекруна пао на пут уз јако крварење.

Осумњичени за покушај убиства у Јаворанима спроведен у ОЈТ Бањалука

Осумњичени за покушај убиства у Јаворанима спроведен у ОЈТ Бањалука

”У току пуцања Главићу је пришао Р.В. који га је ухватио за руку у којој је држао пиштољ и подигао је увис, како би га спријечио да даље пуца у оштећеног. Главић је наставио да пуца, Када је испалио све пројектиле, укупно 16 метака, одбацио је пиштољ у близини и позвао полицију којој је рекао да је убио комшију говорећи: `Убио сам говедо, убио сам комшију у Љубачеву`”, наводи се у оптужници.

Уз оптужницу тужилаштво је тражило да се Главићу продужи мјера притвора у којем се налази од хапшења 9. јануара, што је суд и прихватио.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм