Novi slučaj nasilja

Učenik napao drugog đaka i njegovu majku, navodno nosi palicu u torbi

 • Izvor: Kurir
 • 26.12.2022.18:41

Učenik četvrtog razreda Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Loznici maltretira mlađe đake, a u četvrtak je nasrnuo na mog sina, a onda je njegovog druga, koji je pokušao da ga odvoji, i njegovu majku tukao u školskom dvorištu, priča za "Kurir" otac dječaka koji ide u treći razred.

"Sin mi je prepričao šta se dešavalo, a poslije sam sve vidio na snimku sa školskih kamera. Dok su mlađi učenici stajali ispred škole, taj đak je došao u školu biciklom. Bez ikakvog razloga je krenuo ka mom sinu, koji je stajao s drugom", priča on i dodaje:

"Moj dječak se uplašio i pomjerio se, ali je ovaj išao za njim i pitao ga: 'Je l' imaš problem?' Moj sin je odgovorio da nema nikakav problem, na šta mu je on podviknuo: 'Je l' hoćeš da ga imaš?' i opet je krenuo ka njemu", navodi otac.

"U tom trenutku je mom sinu prišao drug kako bi odvojio tog dječaka od njega. Međutim, ovaj se okrenuo i počeo da ga udara pesnicama. Sve se to vidi i na snimku".

Otac tvrdi i da je u školskom dvorištu bila majka druga njegovog sina, koja je vidjevši da je dječak fizički napao njeno dijete krenula da ih razdvoji.

"Na snimku se vidi kako žena dolazi, a ovaj mali nasilnik, koji je inače stariji od ostale djece četvrtog razreda jer je ponavljao razred, a i više puta je mijenjao škole, brutalno nasrće i na nju. Udario ju je više puta rukama. Kada smo se nakon incidenta čuli sa ženom, ispričala nam je da joj je tada i prijetio. Navodno joj je rekao da joj je dobro upamtio facu i da se neće završiti na tome", dodaje uznemireni otac.

Kaže da je škola odmah obavijestila policiju, uzeta je izjava od žene koju je učenik nasilnik napao. Ističe da su se roditelji više puta žalili na pomenutog učenika, ali je učiteljica uvijek govorila da dijete navodno ima porodične i zdravstvene probleme.

"Škola ne može da ga izbaci jer dijete ima pravo na školovanje, ali neke mjere moraju da se preduzmu kako bi se spriječio bilo kakav vid nasilja nad djecom, ali i starijima", kaže.

Vladan Andrić, v. d. direktora OŠ "Vuk Karadžić" u Loznici, potvrdio je za "Kurir" da je došlo do tuče u školskom dvorištu prošlog četvrtka.

"Škola je po zakonu obavijestila sve nadležne institucije: Ministarstvo prosvjete, socijalnu službu i policiju. S obzirom na to da je pokrenut postupak, o detaljima ne možemo ništa sada da kažemo, već nakon okončanja postupka. Učiteljice koje su vidjele šta se dešavalo rekle su da dječak nije udario majku i prijetio joj, već da se ona samo tu zadesila dok ih je razdvajala", kaže on.

Nosi bejzbol palicu u rancu?

Roditelji tvrde i da se djeca mlađih razreda plaše ovog učenika zato što stalno prijeti mlađima od sebe, ali i zbog toga što u rancu nosi bejzbol palicu.

Djeca, ali i roditelji se plaše da će početi da ih bije i palicom.

"Šta će djetetu palica u školi, čak se s njom i slikao i objavio sliku na društvenim mrežama", ističu roditelji.

 • 12:35 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 12:50 Imate riječ sa Milijanom Kos (R)

  Novi format. Dobro poznato lice. Oči u oči. 'Imate riječ' sa Milijanom Kos srijedom u 20 časova.

 • 13:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 14:00 Serija: Istine i laži (R)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija: Prevrtljivo srce

  Jedna od najgledanijih turskih serija sa gotovo pa nemogućnom ljubavnom pričom neće vas ostaviti ravnodušnim.