Бијељина

Ученик погодио наставницу каменом

  • Извор: АТВ
  • 26.10.2023. 19:20

Дванестогодишњи ученик ОШ „Кнез Иво од Семберије“ погодио је наставницу каменом у главу. Све се десило јер му је наставница рекла да док чека брата мора да изађе испред школе. Било је то довољно да основац извади камен из џепа и погоди наставницу у главу. Од ударца је пала и завршила са посјекотином. А ученик на посматрању у здрвствен установи у Бањалуци.

"Ученик седмог разреда наше школе ушао је у просторије наше школе, гдје га је дежурни наставник питао шта треба. Ученик је на то одговорио да чека брата, на шта му је дежурни наставник саопштио да мора изаћи из школе. Приликом изласка из зборнице, наставница Д.Л., наставница географије, приликом изласка је исто то саопштила ученику, да треба да изађе из просторија школе, на шта је он извадио из десног џепа  камен и погодио наставницу у главу. Након тога одмах је реаговао и школски полицајац", рекао је Раденко Савић, директор ОШ "Кнез Иво од Семберије.

Реаговао је школски полицајац, убрзо стигла и хитна. Из школе кажу дјечак је и прије неколико дана имао конфликте са другим учеником. Из полиција кажу по пријави, реагпвали су одмах. 

"Пријава од стране наставног особља ош у Бијељини да је у просторијама школе, малољетно мушко лице у ходнику основне школе у Бијељини испред зборнице погодило наставницу у главу и да се након тога исти удаљио у непознатом правцу.  Идентификован је извршилац овог догађаја и том приликом је итврђено да се ради о малољетнику рођеном 2011.гдоне ученику основне  школе. Даље мјере и радње се предузимају под надзором Окружног јавног тужилаштва у Бијељини , а дјечак је од стране медицинског центра упућен на даље  лијечење у Бања Луку", рекао је Стјепан Терзић, начелник ПУ Бијељина.

Наставница је у добром стању. Посјекотина је санирана. 

"Жалила се на главобољу и вртоглавицу није имала друге тегобе. Имала је површинску рану у облику посјекотине која је хируршки збринута, урађен је РТГ преглед који је биопотпуно уредан", рекла је др Нела Митровић, помоћник директора болнице "Свети Врачеви" Бијељина.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: