Beograd

Učiteljica heroj: Pribranom reakcijom izvela djecu iz škole

  • Извор: Телеграф
  • 03.05.2023. 22:00

Nakon stravičnog masakra u OŠ "Vladislav Ribnikar" u kojoj je učenik 7. razreda osumnjičen za ubistvo 8 đaka i domara, a ranjavanje šestoro vršnjaka i nastavnice, mnogi roditelji osjetili su grčevitu mučninu. 

Jedan od njih, čije dijete je i danas boravilo u ovoj ustanovi, opisao je svoje iskustvo i hrabrost jedne učiteljice, koja je kroz cijeli nemili događaj ostala pribrana i savjesna.

Kako je napisao na Twitteru, čim je čuo za vijest o masakru zaputio se ka školi, a onda i dobio poruku od učiteljice koja je objasnila da je djecu izvela u park kako bi izbjegli bilo kakav susret sa opasnošću.

"Klinac mi ide u Ribnikar. Palim telefon, gori. Krećem ka školi, stiže poruka od učiteljice da je izvela djecu u park kod Manježa. Stižem u park dječaci igraju fudbal. Pravim se kao da je sve normalno, dok mi želudac igra. Učiteljica zadržala prisebnost i rekla im da je vježba u pitanju", napisao je ovaj roditelj.


Otac tvrdi da ne zna kako je sin saznao šifru sefa: Dječak sa 12 godina prvi put pucao

Otac tvrdi da ne zna kako je sin saznao šifru sefa: Dječak sa 12 godina prvi put pucao

On napominje da je ova žena za njega, a vjerovatno i mnoge druge roditelje, heroj.

"Učiteljica je za mene heroj. Na putu do parka puno hitne pomoći i policije. Djeca i roditelji okolo plaču. Ne mogu da vam opišem osjećaj. Mislio sam da se ovo kod nas nikada neće dogoditi. Tek sada, kada je klinac kući, mene hvata potpuni strah i apsolutna tuga", zaključio je.

Podsjetimo, kako je saopšteno na vanrednoj konferenciji za novinare, osumnjičeni za masakr je detaljno planirao ubistvo, prenosi "Telegraf.rs".

Prema riječima načelnika PU za grad Beograd Veselina Milića, K. K. (13) je mjesec dana planirao ubistvo, a u njegovoj sobi na stolu policija je pronašla spisak đaka i skicu škole koja podsjeća na crtež iz video-igrica.

K. K. je uzeo pištolj od svog oca, koji je u međuvremenu uhapšen.

Osumnjičeni za masakr je osim oružja kod sebe imao i četiri Molotovljeva koktela. On neće krivično odgovarati jer još nema 14 godina.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.