Admir Arnautović Šmrk

Uhapšen menadžer Jale i Bube: Tereti se za organizovani kriminal, neovlašćeni promet droge i korupciju

  • Извор: Српскаинфо
  • 20.09.2022. 12:19

Admir Arnautović Šmrk, menadžer repera Bube Korelija i Jale Brata, je uhapšen po nalogu Tužilaštva BiH, koje se sada oglasilo zvaničnim saopštenjem.

Tužilaštvo BiH saopštilo je da tužioci Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju koordinišu i vode aktivnosti policijskih službenika MUP Kantona Sarajevo u poslednjoj akciji usmjerenoj protiv osumnjičenih za organizovani kriminal.

Na teret se uhapšenima stavlja organizovani kriminal, neovlašćen promet velikih količina opojnih droga, kao i koruptivna krivična djela povezana sa zloupotrebom policijskih kapaciteta, za pomoć pripadnicima kriminalnih grupa. Oni su i ranije osuđivani za neovlašćeni promet opojnih droga, a zbog koruptivno policijskih agencija SIPA i DKPT BiH – navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH.

Uporedo sa hapšenjima pretresaju se više lokacija i objekata koje su koristili osumnjičeni, kao i njihovi automobili. U Tužilaštvu BiH ističu da je tokom istrage ostvarena značajna međunarodna saradnja u prikupljanju dokaza o osumnjičenima u ovom predmetu. Nakon hapšenja i policijskog zadržavanja, osumnjičeni će biti dovedeni postupajućem tužiocu, koji će ispitati osumnjičene, te donijeti odluku o daljim aktivnostima Tužilaštva BiH i partnerskih policijskih agencija postupanja hapšenja i dugogodišnji službenik, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Da podsjetimo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo po nalogu Tužilaštva BiH tokom prethodne noći proveli su akciju u kojoj je uhapšen Admir Arnautoivć rođen 1980.g. u Sarajevu, dok je za  osobom A. M. rođen 1985.g., raspisana operativna potraga obzirom da nije zatečen na adresi stanovanja.

Takođe, uhapšen je F. G., pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana Povreda tajnosti postupka.

Uhapšeni su zadržani u službenim prostorijama MUP Kantona Sarajevo, te će nad istim biti nastavljena kriminalistička obrada, a za A. M. se traga u cilju lociranja, pronalaska i hapšenja istog.

Тагови: