У Дубровнику

Ухапшен мушкарац из Требиња: Превозио 20 килограма кокаина?

  • Извор: СРНА
  • 24.11.2023. 12:47

Мушкарац чији су иницијали З.Д. /35/, с пребивалиштем у Требињу, јутрос је приведен пред истражног судију Жупанијског суда у Дубровнику због кријумчарења готово 20 килограма кокаина, јавља "Дубровачки дневник".

Овај држављанин БиХ, који ради у Дубровнику, приведен је пред судију због покушаја кријумчарења 20 килограма кокаина преко границе Горњи Бргат с БиХ.

Оштетио буџет Српске за десетине хиљада марака

Оштетио буџет Српске за десетине хиљада марака

Портпарол Жупанијског суда у Дубровнику Перо Милоглав, који је и истражни судија, рекао је за овај лист да је лицу одређен истражни затвор од мјесец дана због опасности од понављања кривичног дјела, с обзиром на околности чињења и због опасности од бјекства, јер је држављанин БиХ.

"Дрога кокаин, 19,3 килограма, је превожена у луксузном личном возилу марке "ауди Q5", у преправљеном дијелу возила. Сумња је пала након што је службени полицијски пас реаговао, те је издат налог за претрес на основу којег је пронађена дрога", изјавио је Милоглав.

Хаос у очевој кући: Мртав пијан шакама ударао рођену сестру у главу

Хаос у очевој кући: Мртав пијан шакама ударао рођену сестру у главу

Он је истакао да је за ово кривично дјело предвиђена казна затвора од једне до 12 година.

Лист пише да је ово први случај да је дрога заплијењена на излазу из Хрватске, јер је досад то увијек било на улазу у земљу, на примјер на граници Црне Горе, што би значило да се највјероватније ради о дроги која је путовала из Европе.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: