Zbog izbornih malverzacija

Uhapšen novoizabrani poslanik SDS-a

  • Извор: АТВ
  • 28.10.2022. 19:10

Novoizabrani poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Aleksandar Trninić uhapšen je zbog izbornih malverzacija i kupovine glasova, kako ATV saznaje, za Jelenu Trivić, ali i druge opozicionare.

Osim Trninića slobode su lišeni i policajac Bojan Stojić i direktorica ustanove za starije lica "Plavi dom" u Dragočaju Sava Ducanović Šokčević. Pripadnici MUP-a Srpske pretresli su više objekata u Banjaluci i Laktašima. 

"Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske danas su u okviru akcija kodnog naziva ‘List’, slobode lišili tri lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo ‘podmićivanje pri izborima ili glasanju’. U toku su pretresi na više lokacija na području Banjaluke i Laktaša koje koriste lica lišena slobode", rekla je Mirna Miljanović, načelnik MUP-a za odnose sa javnošću.

Sve ove aktivnosti se sprovode pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a po naredbama Osnovnog suda u Banjaluci. 

"Među lišenim slobode je i jedno lice, policijski službenik MUP-a, koji će tokom dana biti suspendovan i protiv njega će biti podnesen zahtjev za sprovođenje unutrašnjeg postupka", dodaje Mirna Miljanović, načelnik MUP-a za odnose sa javnošću.

Nisu ovo prve lisice na rukama SDS-ovih uzdanica. Trninić je zbog izbornih malverzacija hapšen u Gradišci i krajem septembra, zajedno sa još tri osobe. Uz promotivni materijal SDS-a, policija je kod njih pronašla i veći iznos novca, vjerovatno spreman za kupovinu glasova. 

Osim Trninića tada su privedeni i saslušani Dejan Slijepčević iz Novog Sada, policajac iz istog grada i još jedna osoba. Kod Slijepčevića je otkrivena veća količina novca, koji je, kako se sumnjalo, služio za kupovinu glasova za SDS i Jelenu Trivić. 

Slijepčević je i uoči lokalnih izbora u Crnoj Gori priveden i zadržan na podgoričkom aerodromu i ponovo je kod njega pronađen veći novčani iznos. Riječ je o ujaku Vukote Govedarice, o kojem se na isti način pričalo u nekoliko izbornih procesa u Srpskoj.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.